Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen is van de buitencategorie'

Voormalig F1-coureur Giedo van der Garde is erg positief over Max Verstappen. Ondanks dat het een 'dramatisch' seizoen was is de Red Bull-coureur gegroeid. Volgens Giedo is Verstappen van de buitencategorie en kan hij zelf Hamilton aan.

Max Verstappen kende een jaar vol pech in 2017. Volgens Van der Garde was het een 'dramatisch seizoen', maar Verstappen is als mens en als coureur flink gegroeid. " Het was een dramatisch jaar door alle pech waar Max niets aan kon doen. Hij is als mens gegroeid doordat hij moest incasseren. Als coureur is hij eveneens behoorlijk gegroeid", laat Van der Garde aan Formule 1 Magazine weten. De beide Nederlanders zien elkaar nog regelmatig. Vader Jos Verstappen was jarenlang de mentor van de destijds jonge Van der Garde in de karting en op weg naar de Formule 1. Als ze elkaar tegenkomen praten ze dan ook over de F1. " Natuurlijk. Ik heb hetzelfde gedaan als Jos en Max. Dan praat je over van alles en nog wat. Het is voor hem ook fijn dat hij soms wat kan sparren."

Van der Garde vindt dat Max Verstappen nu al van de buitencategorie is. De 20-jarige Nederlander ontwikkelt zichzelf nog altijd razendsnel door en maakt het Sebastian Vettel en Lewis Hamilton meer dan moeilijk. " Zo kan je het wel noemen. Hamilton is een heel goede coureur, dat bewees hij dit seizoen ook weer. Ik denk dat Max Hamilton wel aankan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'