Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen kampte met olielekkage

Max Verstappen had niet de gewenste tweede training in Mexico. De Nederlander moest het laatste half uur werkloos toekijken na problemen met zijn Renault-motor.

Het team constateerde een probleem met het olieverbruik. Volgens teambaas Horner was Verstappen desondanks tevreden met zijn bolide. " We moesten jammer genoeg eerder stoppen vanwege een probleem met de motor. De motor van Max verbruikte meer olie dan brandstof. Gelukkig was dit een oude motor die we alleen gebruiken tijdens de trainingen." " Verstappen was tevreden met zijn auto en hij probeert morgen de verloren tijd in te halen tijdens de derde vrije training."

De technische problemen zorgen niet voor een gridstraf. In de vrije training reed Verstappen met een oude motor. Morgen wisselt het team naar de nieuwe Renault-motor die voor het eerst werd ingezet in Amerika. Ondanks de technische problemen zat Max Verstappen er prima bij. Teamgenoot Daniel Ricciardo noteerde de snelste tijd voor Lewis Hamilton en Max Verstappen. In de ochtend was de Nederlander ook derde. Voor alsnog lijken de verschillen tussen de drie topteams erg klein te zijn.

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"