© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen kampte met olielekkage

27 okt. 2017 22:54 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen had niet de gewenste tweede training in Mexico. De Nederlander moest het laatste half uur werkloos toekijken na problemen met zijn Renault-motor.

Technisch probleem betekende voortijdig einde tweede training

Het team constateerde een probleem met het olieverbruik. Volgens teambaas Horner was Verstappen desondanks tevreden met zijn bolide.

"We moesten jammer genoeg eerder stoppen vanwege een probleem met de motor. De motor van Max verbruikte meer olie dan brandstof. Gelukkig was dit een oude motor die we alleen gebruiken tijdens de trainingen."

"Verstappen was tevreden met zijn auto en hij probeert morgen de verloren tijd in te halen tijdens de derde vrije training."

De technische problemen zorgen niet voor een gridstraf. In de vrije training reed Verstappen met een oude motor. Morgen wisselt het team naar de nieuwe Renault-motor die voor het eerst werd ingezet in Amerika.

Ondanks de technische problemen zat Max Verstappen er prima bij. Teamgenoot Daniel Ricciardo noteerde de snelste tijd voor Lewis Hamilton en Max Verstappen. In de ochtend was de Nederlander ook derde. Voor alsnog lijken de verschillen tussen de drie topteams erg klein te zijn. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen