Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen kan bonus van 10 miljoen opstrijken bij Red Bull

De eerste overwinning van dit seizoen legde Max Verstappen bepaald geen windeieren. Volgens het zakenblad Quote verdiende de Nederlander een slordige 1,5 miljoen met zijn zege. Red Bull wil Verstappen voor geen goud kwijt en heeft zelfs een tekenbonus van 10 miljoen Dollar klaarliggen als Max zijn contract verlengt.

De waarde van Max Verstappen is sinds zijn zege in Maleisië wederom flink toegenomen. Mercedes en Ferrari hebben een miljoenen contract klaarliggen voor de 20-jarige Nederlander. Het team van Red Bull wil het toptalent onder geen beding kwijt en stelt daar ook een nieuw voorstel tegenover. Volgens zakenblad Quote heeft Red Bull liefst $ 10 miljoen over voor een vroegtijdige contractverlenging van Verstappen. Daarnaast krijgt de Nederlander een flink hoger salaris. Gisteren werd al gemeld dat Ferrari en Mercedes een bedrag van 20 miljoen Pond per jaar over zouden hebben. Nu verdient Verstappen een bedrag van ongeveer $ 6,5 miljoen.

De zege in Maleisië leverde direct een mooie bonus op voor de Red Bull-coureur. In het contract staat dat Max $ 50.000 per WK-punt krijgt. Met een zege had hij ineens 25 punten extra achter zijn naam staan, goed voor $ 1.250.000. Tevens levert een zege een bonus van $ 250.000 op meldt Quote.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'