Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen kijkt uit naar GP Hongarije: 'We verbeteren ons voortdurend'

Max Verstappen kijkt met veel genoegen uit naar de komende Grand Prix in Hongarije. Op de Hungaroring hoopt de Nederlander voor de tweede keer dit jaar op het podium te eindigen. Door de lay-out van het circuit liggen er genoeg kansen voor de RB13 en dus wil Verstappen scoren in Hongarije.

Vorig weekend reed Verstappen een goede wedstrijd in Engeland, maar verwachtte het team meer van de auto. De RB13 bleek op Silverstone niet zo goed te gaan als dat het team had gedacht, wat resulteerde in een vierde en vijfde plek tijdens de wedstrijd. Dat kwam ook nog tot stand door wat geluk, omdat Sebastian Vettel terugviel naar de zevende positie door een lekke band. Anders waren de coureurs van Red Bull waarschijnlijk 'gewoon' vijfde en zesde geworden. Dat terwijl teambaas Christian Horner op voorhand dacht dat Red Bull mee kon doen om het podium en misschien wel de overwinning. Het tekort aan snelheid was daarom een flinke tegenvaller voor Red Bull, maar in Hongarije mag het op herkansing. Omdat het circuit vooral bestaat uit bochten, kan de RB13 wat beter mee, al durft Verstappen nog geen voorspelling te doen. "Het is nog te vroeg om te zeggen of we mee kunnen doen om de prijzen, maar feit is dat we onszelf constant verbeteren en steeds meer downforce vinden op de wagen. Gelukkig heeft de Hungaroring niet veel rechte stukken" , grapt Verstappen vooruitblikkend op de Grand Prix in Hongarije.

Max Verstappen

Gelukkig heeft de Hungaroring niet zoveel rechte stukken

De twee eerdere wedstrijden op de Hungaroring verliepen zowel goed als minder goed voor Verstappen. In zijn debuutseizoen werd hij in de Toro Rosso zeer knap vierde, het beste resultaat tot dan toe voor Verstappen, maar in 2016 ging het in de Red Bull minder. Uiteindelijk wist Verstappen als vijfde over de streep te komen, maar op voorhand had de Nederlander gehoopt mee te strijden om de overwinning. Toch vindt Verstappen de Hungaroring een heel fijn circuit om op te rijden. "In een Formule 1-auto is de Hungaroring echt geweldig. Het is heel krap en dat maakt het op hoge snelheid heel mooi om op te rijden. Ik zou het niet het 'Monaco zonder muren' noemen, maar het is wel veel krapper dan andere circuits waar we komen" , aldus Verstappen. Dit jaar zullen de coureurs op de Hungaroring een stuk sneller zijn, omdat de bochtensnelheid ten opzichte van vorig jaar flink is toegenomen. Voor Verstappen zal dit echter niet zo'n probleem zijn. "Dit jaar hebben we veel meer grip dan vorig jaar, dus misschien zullen we wat andere lijnen rijden. Maar dat is niet zo'n probleem, het is allemaal te managen en vrij duidelijk" , besluit Verstappen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi