© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen knokkend naar vierde positie in Engeland

16 jul. 2017 15:29 Ruud Dimmers 0 reacties
De GP van Groot-Brittannië leverde Max Verstappen een vierde positie op. Na drie keer op rij de finish niet te hebben gehaald, scoorde Max belangrijke punten. Hij knokte in het eerste deel van de race met de snellere Sebastian Vettel.

Verstappen en Vettel knokken hard tijdens GP Groot-Brittannië

Vanaf een vierde positie begon Max Verstappen aan de GP van Groot-Brittannië. Het was de beste startpositie van de Nederlander van dit seizoen. Bij de start pakte Max heel knap de derde positie van Sebastian Vettel.

In de tweede ronde kwam de safety car op de baan doordat Kvyat zijn teamgenoot Sainz van de baan reed. Bij de herstart wist Max zijn positie ook te behouden en de Ferrari ruime tijd achter zich te houden.

 Vettel voerde de druk op en kwam binnen DRS-afstand van Verstappen. Achter het tweetal vond ook Bottas de aansluiting, waardoor het gevecht om P3 in volle hevigheid losbarstte. Beide coureurs gaven elkaar maar net genoeg ruimte.

Verstappen verdedigde met hand en tand en Vettel hoorden we dan ook over de boordradio over ‘moving under breaking’. Het team van Ferrari haalde de WK-leider binnen om zo een undercut te proberen en gaf de Duitser een nieuw setje van de soft banden. Door een snelle outlap passeerde hij de Red Bull-coureur die ook geen perfect stop had.

Bottas had op zijn beurt vrij baan en trapte het gaspedaal diep in, in een poging om ook voorbij te komen aan Verstappen. De Fin moest zijn stop nog maken en reed lang door. Na zijn stop kwam ook hij voor Max de baan op.

Er zat voor de Red Bull coureur niets anders op dan zijn RB13 naar de finish te rijden, waarbij een vijfde positie het maximaal haalbare leek. Tot de slotfase van de race er ineens kapotte banden waren voor Raikkonen en Vettel. De Nederlander pakte de vierde plaats nog van Vettel.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen