Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen krijgt geen grote motorupgrade in Canada

Christian Horner is benieuwd wat de geplande motorupgrade voor Canada Red Bull kan gaan brengen. Hij hoopt vooral dat de geüpdatete motor betrouwbaar is, want veel extra pk's levert die updgrade niet op.

"Het betreft een kleine upgrade voor Montreal" , zo bevestigt Red Bull-teambaas Christian Horner in gesprek met Motorsport.com . "Maar goed, we hebben elk beetje nodig, dus deze update is ontzettend belangrijk voor ons. Boven alles hoop ik echter op een betrouwbare MGU-K" , vervolgt Horner, die daarbij doelt op het onderdeel dat aan boord van Ricciardo's auto voor problemen zorgde in Monaco.

De geplande upgrade levert naar verluidt 15 pk extra, terwijl het ooit de bedoeling was dat de Renault-motor in Canada 30 pk's meer zou leveren. Het zijn dus kleine stappen die Renault zet, terwijl ook Honda niet stilzit en met een motorupgrade komt. Red Bull moet nog altijd een keuze maken tussen Renault en Honda voor volgend jaar. De Grand Prix van Canada biedt Red Bull en Horner dus een nieuwe kans beide motoren met elkaar te vergelijken. "We zijn benieuwd naar de prestaties van de motoren" , aldus Horner. "Over een maand zullen we dan ongeveer een beslissing nemen over volgend jaar, dus eind juni, begin juli."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024