Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Max Verstappen krijgt voorkeursbehandeling bij Red Bull'

Max Verstappen krijgt bij Red Bull de voorkeur boven Daniel Ricciardo. Die conclusie trekken analisten Matt Bishop en Alan Gow in het praatprogramma van Motorsport Show.

In een nieuwe editie van Motorsport.com 's Motorsport Show wordt een tweetal gasten gevraagd naar het gevecht tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo in Azerbeidzjan. De vraag of het uitblijven van een teamorder aan het adres van Verstappen bewijst dat hij binnen Red Bull wordt voorgetrokken, wordt bevestigend beantwoord. "Het feit dat ze Verstappen niet hebben gevraagd opzij te gaan in Baku, onderstreept de suggestie dat Max de voorkeur krijgt binnen Red Bull" , zo laat Alan Gow, baas van het Britse toerwagenkampioenschap, weten. "Als ik Christian Horner was geweest had ik de situatie heel anders aangepakt. Daniel was duidelijk sneller dan Max, daar hadden ze vanaf de pitmuur op in moeten spelen. Natuurlijk zijn het beide 'eerste' rijders, maar elke race moet afzonderlijk gemanaged worden. Nu deed Red Bull echter helemaal niets."

Voormalig hoofd communicatie van McLaren Matt Bishop is het met Gow eens. "Ik denk inderdaad dat Red Bull Max Verstappen iets meer gunt dan Daniel Ricciardo en dat juist daarom de klap voor Christian Horner zo groot was." "We weten natuurlijk niet wat er precies gezegd is over de boordradio, maar het lijkt erop dat Red Bull ten opzichte van de coureurs niet het gezag heeft om een teamorder erdoor te drukken." "Denk bijvoorbeeld maar eens terug aan Maleisië '13. Vettel weigerde Webber erdoor te laten, waarop Red Bull alleen maar uit wist te brengen: 'Kom op Seb, doe niet zo mal'."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"