© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen maximaliseert met tweede plaats bij GP van Singapore

16 sep. 2018 16:04 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen heeft in Singapore een uitstekend resultaat behaald. De Nederlander verloor een positie aan Vettel bij de start, maar knokte zich na zijn pitstop terug. De tweede plaats was een mooie opsteker voor de Red Bull-coureur nadat hij bij de vorige race het podium misliep door een tijdstraf.

Vanaf een mooie tweede positie begon Max Verstappen een de Grand Prix van Singapore. De drie voorgaande jaren verliep de start keer op keer problematisch voor de Nederlander. Deze keer wist Verstappen zijn positie in de eerste bochten te behouden, maar slaagde Vettel erin om de Nederlander te passeren aan het einde van het eerste rechte stuk. Door een crash van Ocon kwam de Safety Car op de baan, waardoor de eerste tactische plannen de prullenbak al in konden.

Bij de herstart wist de Nederlander zijn positie te behouden om aan te sluiten achter Hamilton en Vettel. "De auto is erg goed", liet Verstappen weten, waarop teambaas Horner antwoordde: "Rustig aan, we hebben een plan." Na tien ronden voerde Hamilton het tempo op om afstand te nemen van Vettel en Verstappen.

In ronde 15 was het Vettel die als eerste van de toppers naar binnen dook en wisselde naar de ultrasoft banden. Een ronde later volgde Hamilton die verrassend koos voor een set van de soft banden. Hierdoor ging Max Verstappen naar de leiding in de race.

Ronde 18 was het moment voor Verstappen om te wisselen naar de soft band, waarbij hij precies naast Vettel de baan op kwam in de eerste bocht. De Red Bull-coureur liet zijn auto staan en pakte de verloren positie terug.

Gespannen keek het team naar boven want in ronde 25 vielen de eerste regendruppels op het Marina Bay-circuit, maar de regen zette niet door. Vooraan was het Hamilton die de race eenvoudig controleerde en een gat van een seconde of vijf had op Verstappen.

Door een gevecht tussen Sirotkin en Grosjean kon Verstappen aansluiten bij Hamilton, maar op vrije baan stelde de Mercedes-coureur direct orde op zaken. In de slotfase van de Grand Prix wist de Nederlander redelijk in de buurt te blijven van Hamilton, maar een zege voor Verstappen zat er geen moment in.

Met de tweede positie scoorde Max Verstappen zijn zesde podiumplaats in het F1-seizoen 2018. Hamilton neemt op zijn beurt verder afstand van Vettel en heeft liefst veertig punten voorsprong met nog zes races te gaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen