Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Mercedes dit seizoen bijna niet te verslaan'

Max Verstappen acht de kans klein dat hij met Red Bull het team van Mercedes van haar troon weet te stoten in de komende jaren.

De dominantie van het Formule 1-team van Mercedes is een doorn in het oog van veel F1-fans, maar Max Verstappen verwacht dat hierin de komende jaren geen verandering komt. De Nederlander denkt dat alleen de nieuwe regels van 2021 de dominantie kunnen doorbreken. "Mercedes is voorlopig bijna niet te verslaan met deze motoren en de huidige regels. Dat kan nog wel twee seizoenen zo doorgaan tot de regels veranderen", laat Verstappen aan de NOS weten. Onderdeel van het succes van de Mercedes is de beestachtige motor van het Duitse team. Met de zogeheten 'party mode' beschikken ze in de kwalificatie over extra vermogen. "Onze data levert het bewijs. Ze schroeven het vermogen tijdens de kwalificatie op en gaan dan gewoon 5 a 6 kilometer per uur sneller."

Teambaas Christian Horner pleitte voor een verbod op de kwalificatiemodus van Mercedes, maar Verstappen liet gisteren al weten een dergelijk verbod niet eerlijk te vinden. Slechts incidenteel wist een ander team dan Mercedes vanaf 2014 de pole te pakken. Kansen voor Verstappen zijn er alleen op circuits waarop motorvermogen niet zo belangrijk is, zoals Monaco. "De pole plakken wordt nagenoeg onmogelijk als je niet in een Mercedes rijdt. Misschien hebben we een kans op stratencircuits als Monaco of Singapore, maar de rest van het jaar niet."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"