© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Mijn mooiste gevechten waren met Ricciardo'

23 sep. 2018 15:20 Wanda Bisschop 0 reacties
Inmiddels is Max Verstappen bezig aan zijn vierde seizoen in de Formule 1. Tot nu toe leverde dat hem vier overwinningen op en wordt de jonge Nederlander vanwege zijn inhaalacties geprezen en gevreesd voor zijn harde manier van verdedigen. Verstappen zelf genoot vooral van de gevechten met zijn teamgenoot Ricciardo.

"Mijn mooiste gevecht was met Daniel in Maleisië in 2016 maar ook dit jaar in Baku was het wel een mooi gevecht. De crash was natuurlijk jammer maar op zich waren we gewoon hard tegen elkaar aan het racen. Laat remmen, elkaar millimeters ruimte geven en soms een touché," aldus Nederlands meest succesvolle F1-coureur in gesprek met Motorsport.com.

Na een lastige openingsfase heeft Verstappen zowel in het interne kwalificatieduel als in het WK de overhand ten opzichte van zijn teamgenoot. Toch beschouwt hij Ricciardo samen met Hamilton en Vettel als zijn grootste concurrenten.

"Absoluut. Daniel is natuurlijk al 29 en dan verwacht je ook dat iemand door zijn ervaring gewoon sterk is, als degene van zichzelf al een goede coureur is tenminste. Ik denk dat ik vorig jaar ten opzichte van Daniel wel goed heb gepresteerd. Ook dit jaar heb ik volgens mij weer goede stappen gezet als het echt om snelheid gaat."

Inmiddels leidt Verstappen met 12 tegen 3 het interne kwalificatieduel en heeft hij 22 punten voorsprong op Ricciardo in het WK.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen