Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen mist 2e training, Hamilton snelste in VT2 Japan

De tweede vrije training voor de GP van Japan werd geteisterd door hevige regenval. Max Verstappen besloot om niet naar buiten te komen in de sessie die slechts 45 minuten duurde. Lewis Hamilton noteerde uiteindelijk de snelste tijd.

Al vrij snel nadat de tweede vrije training eigenlijk had moeten beginnen werd duidelijk dat er in de openingsfase niet gereden zou gaan worden in Japan. De pitsstraat stond blank, in bepaalde bochten stonden grote plassen water en putdeksels kwamen omhoog door de hevige regenval. Ook de radarbeelden gaven geen positief beeld. Er was een grote vlek met hevige regen te zien. De tweede training was voor de coureurs daarom vooral een speelkwartier. Veel coureurs en teams maakten van de nood een deugd en vermaakten zich met papieren bootjes. Door de aflopende pitsstraat ontstond er een riviertje, waardoor de bootjes perfect van de ene naar de andere kant konden varen.

Met nog 45 minuten te gaan ging het licht eindelijk op groen. Kimi Raikkonen ging als eerste naar buiten, maar noteerde geen tijd. Uiteindelijk waren het alleen Hamilton, Ocon, Perez, Massa en Stroll die een tijd klokten. Max Verstappen bleef de hele training in de pits, tot teleurstelling van zijn fans. Reden hiervoor is dat de omstandigheden te slecht waren en er geen regen wordt verwacht tijdens de kwalificatie en race.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden