Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen mist tweede plaats door klein foutje

De eerste kwalificatie van het seizoen 2018 bracht Max Verstappen de vierde positie. De Nederlander was tevreden over de vorm van Red Bull, maar baalt van een klein foutje.

Lange tijd leek de kwalificatie voor de GP van Australië een spannend gevecht te worden tussen Hamilton, Verstappen en Vettel. De verschillen met nog een minuut te gaan waren zeer klein, maar Hamilton perste er een ultieme ronde uit die liefst zes tienden sneller was dan de concurrentie. Verstappen liep P2 mis op enkele duizendsten door een klein foutje in bocht 13, maar is tevreden over de vorm van Red Bull. "Je bouwt het rustig op en ik denk dat het op zich wel redelijk was. Natuurlijk weet je dat Lewis zijn motor open kan draaien in Q3. Als je er dan al achter staat dan weet je dat het gat soms wat groter kan zijn. Mijn rondje was niet foutloos en ik ging te wijd in bocht 13. Daar verloor ik twee tienden", laat Verstappen aan Ziggo Sport weten. "Twee tienden in die bocht en dan kom je de laatste bochten niet goed uit omdat de banden vies waren. We zitten erg dicht bij Ferrari dus dat is positief."

Als enige topteam start Red Bull op de hardere supersoft band. De concurrentie koos allemaal voor de ultrasoft band. Het moet het team een tactisch voordeel opleveren tijdens de race door een lange eerste run te rijden. "We moeten even afwachten of het de goede keuze is. Voor ons is dat de beste keuze denk ik. De banden zijn iets harder en de eerste ronden kunnen wat lastiger zijn. Je kan hier toch niet inhalen dus ook al rij je een seconde langzamer, dat maakt dan toch niet uit. Hopelijk kunnen we langer door." Voor de race ziet Max Verstappen kansen om minimaal de Ferrari's te verslaan. " Het gat is geen zeven tienden, dat had eigenlijk nu een halve seconde moeten zijn zonder mijn foutje. Ze kunnen tijdens de race hun motoren niet de hele tijd vol open draaien. Als we binnen twee of drie tienden kunnen zitten hebben we wel een kans. Sowieso met de Ferrari's."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"