© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Motorupgrade moet ons na de zomer competitief maken'

17 jul. 2017 18:33 Wanda Bisschop 0 reacties
Vorig jaar scoorde Max Verstappen de ene na de andere podiumplaats na zijn overstap naar Red Bull Racing. Dit jaar staat de teller nog maar op één, een derde plaats tijdens de GP van China. Verstappen heeft echter een goed gevoel over de toekomstige races.

Max Verstappen positief gestemd over verdere ontwikkeling RB13

Na drie uitvalbeurten op rij zei Verstappen dat het een seizoen was waarin weinig viel te halen. Inmiddels denkt hij daar iets genuanceerder over en liet hij in een interview met Express.de weten dat hij nog steeds positief gestemd is over het huidige Formule 1 seizoen.

"Natuurlijk kan het altijd beter. In China stond ik ook op het podium na een geweldige inhaalrace. Daar was de auto ook niet snel en was de balans ook niet super. Ondanks alles heeft Red Bull toch al een paar mooie resultaten gehaald."

Op de opmerking dat het vooral zijn teamgenoot Ricciardo is geweest die op het podium stond, antwoordt de Nederlander.

"Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in Red Bull. Ze zijn prima in staat om een goede auto te bouwen. We zitten er nu al een stuk dichter bij dan aan het begin van het seizoen."

In de paddock wordt beweerd dat het kamp Verstappen al in gesprek is met Ferrari over de toekomst. Hierover wil de 19-jarige Red Bull coureur echter niks los laten.

"Ik praat daar niet over. Ik heb nog een contract met Red Bull, dus we zullen wel zien. Ook over de looptijd van mijn contract zeg ik verder niets."

Vader Jos Verstappen is sinds kort werkzaam als talentenscout voor Red Bull. Op de vraag of dit er misschien voor zorgt dat Max aan Red Bull verbonden blijft, is de Nederlander heel stellig.

"Mijn vader heeft geen contract met Red Bull. Op verzoek van Helmut Marko bekijkt hij de coureurs die in aanmerking komen voor een plek in het juniorenprogramma. Ik ben niet afhankelijk van mijn vader."

Op Silverstone was het verschil in snelheid behoorlijk groot. Toch ziet Verstappen nog wel kansen voor de rest van het seizoen.

"Op dit moment is het nog niet mogelijk maar ik hoop dat we binnenkort een update van de motor krijgen. Met het chassis zijn we nu op de goede weg maar op motorisch vlak zijn we nog te langzaam. Hopelijk lukt het in de tweede seizoenhelft."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen