© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Na een dag weet ik of de nieuwe Red Bull top is'

05 feb. 2018 13:21 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 seizoen begint voor Max Verstappen op 26 februari met de eerste wintertest. De Nederlander hoopt dat Red Bull hem een winnende auto kan geven en blikt ontspannen vooruit op het nieuwe seizoen.

Max Verstappen kende een relaxte winter

De Nederlander begint aan zijn vierde seizoen in de Formule 1 en aan zijn tweede volledige in dienst van Red Bull. De verwachtingen rondom de RB14 van het team zijn hooggespannen. Bij de wintertest wordt direct duidelijk of het team de verwachtingen dit jaar wel waar kan maken.

"De testdagen geven je een goed beeld van waar je staat. Het belangrijkste is om een betrouwbare auto te hebben."

Max Verstappen weet echter al na één testdag of het een winnende auto is. "Na de eerste dag weet ik dat. Ja absoluut."

De winterperiode was er voornamelijk een van relaxen met familie en vrienden, gecombineerd met het trainen voor het nieuwe seizoen. Daar leeft Max meer ontspannen naar toe, door zijn opgedane ervaring.

"Ik ben een stuk relaxter. Je weet wat je te wachten staat. Fysiek word je weer sterker, dus train je nog zwaarder. Verder was de voorbereiding ongeveer hetzelfde", laat Max aan Red Bull weten.

Samen met vrienden bracht de Nederlander tijd door. Daarbij zocht Max ook de sneeuw op. Het was tijd voor rust na een intensief seizoen. "Gewoon thuis zijn, spelletjes spelen met vrienden of uit eten gaan. Vooral veel slapen!", was het recept in december en begin januari.

De afgelopen weken ligt de focus alweer 100% op het nieuwe seizoen. Daar traint Verstappen in de simulator en daarin heeft hij reeds kennisgemaakt met de RB14.

"Ik ben er al heel wat dagen geweest. Tot eind december was het rustig en het begin van januari ook nog. Daarna is het alweer snel aan het werk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen