Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen naar sensationele derde startplaats in Canada

De kwalificatie voor de GP van Canada leverde geen poleposition op voor Max Verstappen. De Red Bull-coureur kwalificeerde zichzelf op een mooie derde positie.

De kwalificatie begon met een flinke rookpluim van Romain Grosjean die zijn motor nog in de pitstraat opblies. Zijn kwalificatie zat er nog voor het einde van de pitstraat op. Ferrari opende als snelste in Q1, gevolgd door de beide Mercedessen. Max Verstappen ging als vijfde door naar Q2, maar maakte een fout in zijn tweede snelle ronde. Achteraan waren het de usual suspects die afvielen in Q1, waarbij alleen de naam van Gasly opvallend genoemd mocht worden. Gasly, Stroll, Sirotkin, Ericsson en Grosjean strandden in het eerste deel van de kwalificatie. Het tweede deel van de kwalificatie ontspon zich een tactisch steekspel tussen Red Bull, Ferrari en Mercedes. Red Bull koos als enige voor de hypersoft banden. Mercedes en Ferrari starten morgen op de ultrasoft band. Max Verstappen ging naar de snelste tijd met een 1.11,4, maar teamgenoot Ricciardo dook er enkele duizendsten onder. Afvallers in Q2: Magnussen, Hartley, Leclerc, ALonso en Vandoorne.

Tijdens de top 10 kwalificatie werden de motoren maximaal open gedraaid. Sebastian Vettel legde de lat hoog met een 1.10,7 een tijd waaraan de Red Bulls niet konden tippen. Op het lange rechte stuk verloor Max Verstappen drie tienden. In de tweede run verbeterde Max Verstappen zichzelf naar een erg knappe derde positie achter Vettel en Bottas.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"