© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen naar sensationele derde startplaats in Canada

09 jun. 2018 21:01 Ruud Dimmers 2 reacties
De kwalificatie voor de GP van Canada leverde geen poleposition op voor Max Verstappen. De Red Bull-coureur kwalificeerde zichzelf op een mooie derde positie.

Sebastian Vettel pakt poleposition voor GP Canada

De kwalificatie begon met een flinke rookpluim van Romain Grosjean die zijn motor nog in de pitstraat opblies. Zijn kwalificatie zat er nog voor het einde van de pitstraat op.

Ferrari opende als snelste in Q1, gevolgd door de beide Mercedessen. Max Verstappen ging als vijfde door naar Q2, maar maakte een fout in zijn tweede snelle ronde.

Achteraan waren het de usual suspects die afvielen in Q1, waarbij alleen de naam van Gasly opvallend genoemd mocht worden. Gasly, Stroll, Sirotkin, Ericsson en Grosjean strandden in het eerste deel van de kwalificatie.

Het tweede deel van de kwalificatie ontspon zich een tactisch steekspel tussen Red Bull, Ferrari en Mercedes. Red Bull koos als enige voor de hypersoft banden. Mercedes en Ferrari starten morgen op de ultrasoft band. Max Verstappen ging naar de snelste tijd met een 1.11,4, maar teamgenoot Ricciardo dook er enkele duizendsten onder.

Afvallers in Q2: Magnussen, Hartley, Leclerc, ALonso en Vandoorne.

Tijdens de top 10 kwalificatie werden de motoren maximaal open gedraaid. Sebastian Vettel legde de lat hoog met een 1.10,7 een tijd waaraan de Red Bulls niet konden tippen. Op het lange rechte stuk verloor Max Verstappen drie tienden.

In de tweede run verbeterde Max Verstappen zichzelf naar een erg knappe derde positie achter Vettel en Bottas.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen