© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen naar sensationele P2 tijdens kwalificatie GP Singapore

16 sep. 2017 16:03 Rik Alkema 0 reacties
De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore leverde het spektakel op dat het van te voren beloofde te worden. In een bloedstollend gevecht tussen Ferrari en Red Bull werd de strijd om de poleposition pas beslist in de allerlaatste seconden van de kwalificatie. Uiteindelijk ging Sebastian Vettel er vandoor met de hoofdprijs.

Max Verstappen rijdt super kwalificatie

De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore begon om 15:00 uur onder het kunstlicht. 

Ferrari was er als de kippen bij om snel een snelle tijd neer te zetten, maar de tijden van Ferrari werden snel verbeterd door Max Verstappen en Daniel Ricciardo, die de goede vorm van Red Bull doortrokken in de kwalificatie.

Aan het eind van de kwalificatie werd er door veel coureurs nog een snelle ronde neergezet, waardoor er veel verschuivingen waren. Uiteindelijk waren het de 'usual suspects' die Q1 niet door kwamen, maar er waren ook verrassingen. Zo zette Fernando Alonso de derde tijd neer en eindigde Vettel slechts op de 12e plek.

Afvallers Q1: Magnussen, Massa, Stroll, Wehrein en Ericsson.

Na een korte onderbreking gingen de 15 overgebleven coureurs weer van start in het tweede deel van de kwalificatie.

Net als in het eerste deel waren Ferrari en Mercedes er snel bij. In de eerste run was Max Verstappen de snelste, gevolgd door Sebastian Vettel op anderhalf tienden. Mercedes kwam er niet aan te pas in de eerste run.

In de tweede run scherpte Max zijn tijd aan, terwijl Sebastian Vettel zich niet verbeterde. Daniel Ricciardo naderde de tijd van Verstappen, maar bleef steken op P2. Wederom ging Verstappen als snelste door naar het volgende deel van de kwalificatie.

Afvallers Q2: Palmer, Perez, Kvyat, Ocon, Grosjean.

Het laatste deel van de kwalificatie was ongelooflijk spannend. Alle drie de topteams zaten tot op een tiende van een seconde van elkaar verwijdert.

In de eerste run zat het al heel dicht bij elkaar. Uiteindelijk was het Sebastian Vettel die de snelste tijd neerzette, in een 1:39.669. Max Verstappen reed de tweede tijd op zo'n anderhalf tienden, terwijl Daniel Ricciardo daar vlak achter zat op P3.

Na de eerste run was het duidelijk dat de strijd om de pole ging tussen Vettel, Ricciardo en Verstappen. De bloedstollende strijd om de poleposition werd uiteindelijk gewonnen door Sebastian Vettel. Max Verstappen pakte de tweede plaats en start morgen op de eerste startrij.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen