© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Max Verstappen niet onder druk gezet door Ricciardo'

02 jun. 2018 13:33 Ruud Dimmers 1 reacties
Max Verstappen maakt in 2018 meer aanzienlijk meer fouten dan voorheen. Red Bull-adviseur Helmut Marko denkt niet dat de Nederlander de druk voelt van Ricciardo.

Marko: 'Max kent de snelheid van Daniel'

In een interview met Auto Motor und Sport blikt Helmut Marko terug op mindere seizoensstart van Max Verstappen. De ervaren Oostenrijk heeft daarbij wel een advies voor Verstappen: Piek op de momenten dat het echt moet.

"Hij moet wat gas terugnemen. Het is niet belangrijk om tijdens iedere training het snelste te zijn. Bij Max zit dat nog in zijn hoofd. Hij was het snelste op donderdag, maar Ricciardo reed later nog een snellere tijd. Max kreeg in de derde training de kans om sneller te gaan, zat drie tienden onder zijn beste tijd en komt dan Sainz tegen. Dan moet hij van het gas afgaan."

Verstappen deed dit niet, schatte de bocht verkeerd in en crashte. Als gevolg van zijn crash miste hij de kwalificatie en was zijn weekend verloren.

"Uiteindelijk gaat die training om helemaal niets, maar waarschijnlijk had hij in zijn achterhoofd dat Ricciardo achter hem reed en ook snel onderweg was. Max moet zich realiseren dat het niet de moeite waard is om deze risico's te nemen tijdens een vrije training."

Daniel Ricciardo presteert dit seizoen zeer constant en rijdt volwassen races. Volgens Marko voelt Verstappen zich niet onder druk gezet door Ricciardo.

"Dat geloof ik niet, want Max weet precies hoe snel Ricciardo is. Daniel laat zich gelden op de momenten dat het nodig is en dat doet hij met een adembenemende perfectie. In het begin van 2017 kende Daniel een mindere fase, maar hij heeft zich herpakt. Hij realiseerde zich dat Verstappen zijn eerste tegenstander van gelijk niveau was en begon zich te concentreren op zijn sterke punten."

"Max is momenteel wat sterker tijdens de kwalificatie. Daniel toont tijdens de races een ongelooflijke precisie bij zijn inhaalacties die tot aan Baku altijd goed werkte." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen