Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Nieuwe motor loopt iets harder"

Max Verstappen rijdt vandaag voor het eerst met de nieuwe Spec C-motor van Renault. Die is gisteren al getest door Daniel Ricciardo, en hoewel er geen wonderen van verwacht worden, levert hij wel iets aan tijdwinst op.

"We hebben op de data duidelijk kunnen zien dat de nieuwe motor meer pk's levert. Heel veel is dat niet, 30 pk extra halen we bijvoorbeeld al niet, maar alle beetjes helpen", zo laat Max Verstappen na de trainingen in gesprek met Ziggo Sport weten.

Renault kon geen honderd procent betrouwbaarheid garanderen voor de nieuwe motor, reden waarom Renault zelf nog niet met de nieuwste specificatie rijdt. Vooralsnog is hij achterin de Red Bull heel gebleven, maar één zwaluw maakt nog geen zomer, weet Verstappen. "De motor loopt iets harder, maar het blijft afwachten hoe het met de betrouwbaarheid ervan gesteld is. Tot nu toe is hij in ieder geval niet stuk gegaan." Hoewel de nieuwe motor dus wel wát brengt, mogen er nog altijd geen wonderen van worden verwacht. Red Bull blijft het derde team op de grid, waardoor P5 op zondag onder normale omstandigheden het hoogst haalbare blijft: "We hebben een marge ten opzichte van de teams achter ons, maar het gat naar voren toe is een seconde. Dan wordt het op zaterdag wel lastig en meer dan de vijfde plek zit er dan niet in. Daarvoor hebben we een flinke portie geluk nodig en moeten we toeslaan als er iets gebeurt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"