© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: "Nieuwe motor loopt iets harder"

01 sep. 2018 10:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen rijdt vandaag voor het eerst met de nieuwe Spec C-motor van Renault. Die is gisteren al getest door Daniel Ricciardo, en hoewel er geen wonderen van verwacht worden, levert hij wel iets aan tijdwinst op.

"Meer dan P5 zit er wederom niet in"

"We hebben op de data duidelijk kunnen zien dat de nieuwe motor meer pk's levert. Heel veel is dat niet, 30 pk extra halen we bijvoorbeeld al niet, maar alle beetjes helpen", zo laat Max Verstappen na de trainingen in gesprek met Ziggo Sport weten.

Renault kon geen honderd procent betrouwbaarheid garanderen voor de nieuwe motor, reden waarom Renault zelf nog niet met de nieuwste specificatie rijdt. Vooralsnog is hij achterin de Red Bull heel gebleven, maar één zwaluw maakt nog geen zomer, weet Verstappen.

"De motor loopt iets harder, maar het blijft afwachten hoe het met de betrouwbaarheid ervan gesteld is. Tot nu toe is hij in ieder geval niet stuk gegaan."

Hoewel de nieuwe motor dus wel wát brengt, mogen er nog altijd geen wonderen van worden verwacht. Red Bull blijft het derde team op de grid, waardoor P5 op zondag onder normale omstandigheden het hoogst haalbare blijft:

"We hebben een marge ten opzichte van de teams achter ons, maar het gat naar voren toe is een seconde. Dan wordt het op zaterdag wel lastig en meer dan de vijfde plek zit er dan niet in. Daarvoor hebben we een flinke portie geluk nodig en moeten we toeslaan als er iets gebeurt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen