Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen nuchter onder mogelijke gridstraf GP Amerika

Voor Max Verstappen dreigt een nieuwe gridstraf in Amerika. De Red Bull-coureur weet dat hij in Amerika of in Mexico aan de beurt is om zijn motor te wisselen. Dat levert hem een gridstraf van ongeveer 20 plaatsen op voor de F1-race.

Door de eerdere problemen tijdens dit Formule 1 seizoen weet Max Verstappen zeker dat hij nog tegen een gridstraf aanloopt. Op de donderdag voor het GP-weekend in Amerika liet de Nederlander weten dat zijn motor mogelijk in Austin al vervangen wordt. Eerder was het nog de planning om hem pas in Mexico te wisselen. " Ik weet nog niet of we hem hier wisselen of tijdens de volgende race. Morgen neemt het team een beslissing daarover." Max Verstappen laat in het midden of het niet beter is om de straf in Mexico te nemen. Dat circuit heeft een aantal lange rechte stukken, wat in het nadeel van Red Bull is. " Dat is lastig te zeggen. Stel dat we in Mexico goed presteren dan ben je blij dat je een straf hier hebt geïncasseerd, maar als het andersom is dan baal je. Achteraf is dat altijd makkelijk praten." " In Mexico hebben we een lang recht stuk, maar de lucht is door de hoogte wel dunner waardoor we minder verliezen. Ik denk dat we in Mexico ook wel redelijk goed gaan."

Los van de eventuele gridstraf heeft Verstappen nog geen verwachtingen voor de Amerikaanse Grand Prix. In 2015 finishte de Nederlander knap als vierde in de Toro Rosso. Vorig jaar verliep de race slecht na een mislukte pitstop en een voortijdig einde door een kapotte versnellingsbak. " Het is vooraf altijd lastig te voorspellen. Morgen weten we na de vrije trainingen meer. Als je er direct goed bijzit dan geeft dat wel een goed beeld voor de rest van het weekend. Nu is het nog afwachten hoe snel de concurrentie is."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'