© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen ondanks Leclerc-Alonso crash nog altijd tegen halo

28 aug. 2018 10:15 Ruud Dimmers 0 reacties
In de eerste bocht ging het bij de Grand Prix van België goed mis tijdens een spectaculaire startcrash: de bolide van Alonso zeilde over de Sauber van Leclerc. Daarbij raakte deze de halo cockpitbescherming. Was de halo de redding van Leclerc? Verstappen denkt van niet.

Max Verstappen bleef zelf uit het tumult in La Source, maar zag het achter hem goed misgaan. "Mijn start was eigenlijk slecht, maar dat kwam goed uit. Ik bleef aan binnenkant rijden en dat pakte goed uit", blikt de Nederlander bij Peptalk terug.

In het middenveld ging het wel compleet mis. Hülkenberg miste zijn rempunt en lanceerde Alonso. De Spanjaard vloog door de lucht en lande op de Sauber van Leclerc. Daarbij raakte de vloer van de auto de halo cockpitbescherming.

Verstappen is desondanks nog altijd geen voorstander van de halo en betwijfelt of de halo ook nu de redder van Lecler was. "Ik ben nog steeds geen fan van de halo. Je weet nooit of de auto anders zijn helm had geraakt, want we zitten echt laag in de auto. Ik vraag me of die auto hem anders had geraakt. Ik denk het niet."

Met name het uiterlijk van de halo is een doorn in het oog voor Max Verstappen. "Het is een lelijk ding, het is gewoon een teenslipper op een auto. Ik vind het niet op een auto horen, maar goed dat heeft niets met de veiligheid te maken, maar is mijn mening."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen