© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen ondanks motorproblemen derde in tweede training

27 okt. 2017 22:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Red Bull zat er wederom prima bij tijdens de tweede vrije training, maar Max Verstappen kwam weinig in actie. De Nederlander had een probleem met zijn powerunit en miste het tweede deel van de training. Teamgenoot Daniel Ricciardo noteerde de snelste tijd.

Enerverende tweede vrije training in Mexico

Zo saai als de eerste vrije training was, zo enerverend was de tweede vrije training. Al na enkele minuten ging het mis voor Romain Grosjean die een lekke achterband opliep. Onderweg naar de pits ging de band er compleet aan, waardoor de baan bezaaid lag met troep. Na een korte rode vlag kon de sessie eindelijk echt onderweg.

Lewis Hamilton maakte een zeldzaam foutje en had een mooie spin, waarbij hij een set banden afschreef. Max Verstappen opende op de zachte banden, maar Ricciardo was enkele duizendsten sneller. Opvallend was het gat van vier tienden naar Valtteri Bottas.

Mercedes koos al snel voor de supersoft banden en Hamilton dook de 1.17 in. Het verschil tussen de supersoft en soft banden lijkt ongeveer acht tienden per ronde te zijn.

Daniel Ricciardo was ook op de supersoft banden snel onderweg, maar de verschillen in de top waren erg klein. Hamilton gaf één tiende toe en was nipt sneller dan Verstappen. De Nederlander liet op de boordradio weten dat hij niet blij was met de manier waarop de motor het vermogen oppakte als hij op het gas ging.

Qua topsnelheid was duidelijk dat de Renault-motor nog altijd behoorlijk tekort komt ten opzichte van met name de Mercedes-motor. 

In het tweede deel van de training waren de coureurs bezig met hun langere runs. Max Verstappen kwam in het tweede deel van de training niet meer in actie door een probleem met zijn powerunit. Gelukkig voor de Red Bull-coureur is dat niet de powerunit die hij morgen tijdens de kwalificatie en race gebruikt. Er volgt dan ook geen gridstraf. Teamgenoot Daniel Ricciardo kwam ook lange tijd niet in actie, waardoor Red Bull geen lange runs heeft gereden.

Daniel Ricciardo was uiteindelijk de snelste man tijdens de tweede training. Hij was een tiende sneller dan Lewis Hamilton en Max Verstappen. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen