Max Verstappen onthult radicaal nieuw helmontwerp voor 2019

05 feb. 13:02 René Oudman 2 reacties
De geruchten bleken op waarheid gebaseerd: Max Verstappen rijdt in 2019 rond met een compleet herzien helmontwerp. De 21-jarige Nederlander presenteerde zijn nieuwe hoofddeksel dinsdagmiddag via zijn persoonlijke mediakanaal en die van werkgever Red Bull Racing.

In het komende seizoen zal Verstappen te herkennen zijn aan een voornamelijk witte helm. De Nederlander reed in de afgelopen vier jaren rond met een hoofddeksel dat veelal rood met blauw was. Van dat design is de vijfvoudig Grand Prix-winnaar voor 2019 afgestapt.

De contouren blijven overigens gelijk: de twee schuine banden rond de kin blijven aan, de leeuw prijkt nog steeds prominent bovenop de helm. Wit heeft een grote rol gekregen - op enkele rode vlakken en een blauwe achtergrond voor het Red Bull-logo na is de helm in die kleur gehuld.

Verstappen mag komend seizoen aan de slag in een door Honda voortgestuwde Red Bull, vandaar dat er ook een Honda-logo op diens helm te zien is. Voor de eerste keer sinds de Grand Prix van Rusland 2016 ziet de 21-jarige Nederlander een andere coureur dan Daniel Ricciardo naast zich in de garage. Pierre Gasly maakt namelijk de overstap vanuit het team van Toro Rosso.

Maandag 18 februari mag Verstappen de baan op met zijn nieuwe helm, dan staat de eerste collectieve wintertestdag op het programma. Vermoedelijk werkt de Nederlander voorafgaand aan de testdag een shakedown af met de nieuwe wagen, die als RB15 door het leven zal gaan.

Wat vind jij van de nieuwe helm van Verstappen?

  • Mooi! Verfrissend design
  • Hmm, ik moet er nog erg aan wennen
  • Mwa, die van 2018 was mooier

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen