© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen ontvangt twee strafpunten na incident met Ricciardo

30 jul. 2017 16:44 Wanda Bisschop 0 reacties
Bij Red Bull Racing wordt ongetwijfeld nog wel even nagepraat over de GP van Hongarije. Beide Bulls kregen het in de eerste ronde met elkaar aan de stok waarbij Max Verstappen verantwoordelijk was voor het uitvallen van Daniel Ricciardo. De jonge Nederlander ontving tijdens de race al een tijdstraf van 10 seconden.

Max Verstappen krijgt naast een tijdstraf ook nog twee strafpunten

Naast de tijdstraf heeft de wedstrijdleiding bekend gemaakt dat Verstappen ook nog twee strafpunten mag bijschrijven op zijn licentie. Het totaal van Verstappen komt hiermee nu op drie strafpunten.

In een officiële verklaring van de wedstrijdleiding staat het volgende te lezen.

"De stewards hebben het incident vanuit meerdere invalshoeken bekeken en concludeerden dat Verstappen te veel snelheid meenam in bocht 2. Hij blokkeerde de linkervoorband en onderstuurde tegen Ricciardo. De stewards zijn van mening dat Verstappen alle schuld had. De stewards hebben dit incident vergeleken met andere incidenten in eerste ronden en deelden een tijdstraf van tien seconden uit.”

Voorlopig hoeft Verstappen zich nog geen zorgen te maken. Pas bij twaalf strafpunten in een jaar volgt er automatisch een schorsing van een race.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen