Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen op jacht naar podiumplaats in GP Australië

Vanaf een vierde positie mag Max Verstappen zijn vijfde Formule 1-seizoen aanvangen. In Melbourne hoopt hij op een vliegende start en zijn eerste podiumplaats op Australische bodem. Om 06:10 uur gaat het seizoen officieel van start.

Tot op heden kende Max Verstappen weinig geluk in Australië, waarbij het in drie van de vier races misging. In de 2019-editie moet daarin verandering komen en vanaf de vierde positie behoort een podiumplaats zeker tot de mogelijkheden.

Al bij zijn debuut in 2015 lag Verstappen op koers om WK-punten te scoren, tot zijn Renault-motor de geest gaf. Een jaar later, in 2016 kwalificeerde de Nederlander zich in zijn Toro Rosso verrassend als vijfde. Door een slechte strategie viel hij terug tot de tiende plaats en wachtte slechts één WK-punt, tot grote frustratie. Vorig jaar verloor Verstappen een positie bij de start aan Kevin Magnussen, waarna hij lijdzaam toe moest zien hoe de top eenvoudig bij hem wegreed. Na een spin wachtte slechts een zesde positie.

Dit jaar start de Red Bull-coureur wederom van de vierde positie. Inhalen is erg lastig op het stratencircuit, waardoor het bij de start moet gebeuren. Met twee Mercedessen en Vettel voor hem staat Verstappen direct tussen de titelkandidaten. De Nederlander weet nog niet wat hij kan verwachten van de race, maar is positief gestemd. "De vierde positie is beter dan verwacht. Het is moeilijk te voorspellen hoe het ons tijdens de race vergaat omdat ik nog geen long run heb gereden. De banden lijken zich goed te houden en als we een goede start kennen, verwacht ik dat we het erg goed kunnen doen", klinkt het optimistisch uit de mond van Verstappen. Mis niets van de GP van Australië! Vanaf 05:30 uur zijn wij live met onze liveblog en vanaf 06:10 uur tijdens de race met livetiming.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'