© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen opent GP Italië als zevende, Perez snelste

31 aug. 2018 12:30 Jan van der Burgt 1 reacties
Max Verstappen is het weekend van de Grand Prix van Italië begonnen met de zevende tijd in de eerste vrije training. Op een nat Monza snelde Sergio Perez naar de snelste tijd.

Vanwege de hevige regenval was het niet ondenkbaar dat de eerste vrije training op de geplande tijd niet van start zou gaan. Het licht aan het eind van de pitstraat sprong om 11:00 uur echter gewoon op groen en dus waagde Daniel Ricciardo zich direct op het asfalt. Na nog geen halve ronde rapporteerde de Australiër een probleem met de aandrijftrein, bestaande uit onder andere die nieuwe Spec C-motor van Renault.

Terwijl Ricciardo de pits weer opzoekt, is het Nico Hülkenberg die meters maakt en de eerste tijd op de klokken zet. De rest van het veld maakt weinig aanstalten om zich bij de Duitser te voegen. Naarmate meer mensen zich naar buiten begeven en de full wets plaatsmaken voor de intermediates kelderen de tijden.

Max Verstappen laat na een eerste installation lap eveneens de intermediates monteren, maar met een onschuldige schuiver in de Parabolica toont hij aan de omstandigheden onverminderd lastig zijn. Hij is overigens niet de enige die zoekende is naar grip en de juiste rempunten op het natte Monza. Her en der schieten coureurs rechtdoor in de chicanes.

Na een uur is het Max Verstappen die naar de snelste tijd gaat. In de bovenste regionen wordt hij vergezeld door de Renault-coureurs die daar in het merendeel van de sessie vertoeven. Mercedes maakt met nog een kwartier te gaan de top vijf compleet.

Als in het laatste kwartier de baan rap opdroogt, wordt de rangorde nog even flink door elkaar geschud. Brendon Hartley pakt verrassend de snelste tijd, gevolg door Daniel Ricciardo. Zijn problemen aan het begin van de sessie waren softwarematig van aard en daardoor makkelijk te verhelpen.

Het is echter Sergio Perez die aan het langste eind trekt door in de slotminuten de snelste tijd te noteren. Kimi Raikkonen stuurt zijn Ferrari naar de tweede tijd, terwijl Max Verstappen wegzakt naar de zevende tijd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen