Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen opent graag zijn eigen museum

Max Verstappen opent in de toekomst graag zijn eigen museum. Nu is het daar nog te vroeg voor, maar het grote verzamelen is alvast begonnen.

Max krijgt de vraag of hij net als Fernando Alonso een eigen museum zou willen voorgelegd door de mensen achter zijn eigen website Verstappen.nl . "Later wel, maar nu nog niet. Daarvoor hebben we nog veel te weinig om te laten zien. Uit de karttijd hebben we genoeg natuurlijk, maar niet uit de tijd erna. We zijn echter wel al aan het verzamelen." Zelf is Verstappen niet zo'n verzamelaar. Schaalmodellen van zichzelf heeft hij bijvoorbeeld niet. Dat terwijl hij zijn monteurs er wel allemaal een cadeau heeft gedaan: "En mijn vader heeft er volgens mij ook wel een paar, maar bij mij is het er nooit van gekomen." Mocht hij ooit een verzameling willen beginnen, dan is hij in zijn eigen shop in Swalmen aan het goede adres. Recent was hij daar nog aanwezig en stond hij oog in oog met de Toro Rosso waarmee hij zijn F1-debuut maakte. "Ik had die auto nog nooit gezien. Wel toen ik er in reed natuurlijk, maar daarna niet meer. Het is ook wel gaaf om te zien dat er zoveel mensen op die winkel afkomen."

De winkel in Swalmen is een duidelijk teken van het succes en met name de populariteit van Verstappen. Zijn ster is nog altijd rijzende en er wordt van hem verwacht dat hij nog veel meer records gaat breken. Of hij daarmee bezig is? "Ik kijk er wel naar, maar alles moet meezitten. Als je de auto hebt om te winnen, komen die records er vanzelf wel. Ik probeer gewoon mijn best te doen en zo het best mogelijke resultaat te behalen." Op weg naar die resultaten werd Verstappen jr. in het begin van zijn carrière actief bijgestaan door Verstappen sr. Max geeft desgevraagd aan dat de invloed van papa Jos lang niet meer zo groot is als voorheen. "Ik heb nu natuurlijk heel wat meer races ervaring, dus we bewegen nu wat losser om elkaar heen" , aldus Verstappen over zijn vader die aanwezig is in Barcelona. De band met zijn vader blijft echter onverminderd sterk. Eerder deze week gaf Verstappen in Belgische media te kennen dat hij graag eens de 24 uur van Le Mans met zijn vader zou rijden.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi