Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen opgelucht na vierde tijd in kwalificatie

Max Verstappen begint het seizoen vanaf een vierde startpositie in Australië. Na afloop van de kwalificatie was de Red Bull-coureur opgelucht.

Net als in voorgaande jaren kon Max Verstappen niet meedoen in de strijd voor de poleposition. De Nederlander moest acht tienden toegeven op Lewis Hamilton, maar was niet ontevreden. De zaterdag verliep niet zoals gepland voor de Nederlander die zijn auto voor aanvang van de derde training had aangepast en dit voor de kwalificatie wederom deed.

"We hebben vanmorgen wat andere dingen geprobeerd, maar dat pakte niet goed uit. Voor de kwalificatie hebben we daarom alles weer veranderd", blikt hij terug bij Ziggo Sport. "Het ging beter dan tijdens de vrije training, maar de achterstand in Q1 was nog een halve seconde. Het veld zat dicht bij elkaar en als je dan geen goede balans hebt weet je nooit hoe het gaat lopen", blikt Verstappen terug op het eerste deel van de kwalificatie waarin teamgenoot Pierre Gasly er al uit vloog. "Uiteindelijk toch nog vierde. Daar mogen we niet mee klagen na alle moeilijkheden die we dit weekend hadden", klinkt het tevreden.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024