Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen pakt punten in Monaco na inhaalrace

Max Verstappen wist na een opmars toch WK-punten te scoren tijdens de GP van Monaco. De Nederlander haalde diverse coureurs uit de achterhoede in, maar zag zijn opmars stranden op het smalle circuit in de subtop. Met een negende plaats scoorde Verstappen twee belangrijke punten.

Vanaf de twintigste positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Monaco. Bij de start pakte de Red Bull-coureur twee plaatsen om vervolgens klem te komen achter Ericsson in de Sauber. In ronde 5 pakte Max de zeventiende positie bij het ingaan van Mirabeau, gevolgd door een inhaalactie op Stroll bij het ingaan op de chicane. Door een stop and go penalty voor Sirotkin en een inhaalactie op Hartley reed de Nederlander na negen ronden alweer op de veertiende positie. De opmars van de Nederlander ging rustig door na een inhaalactie op Leclerc. Stoffel Vandoorne vormde een grotere uitdaging voor de Nederlander, maar het gat opende zich toen Vandoorne in ronde 20 de pits indook. Door de stops van Vandoorne en Perez dook Verstappen de top 10 in. Verstappen meldde een probleem bij het terugschakelen van de derde naar de tweede versnelling. De achterwielen blokkeerden soms.

Waar Verstappen vooraf bang voor was gebeurde ook. Uiteindelijk sloot hij met Alonso aan in een treintje voor de zevende positie, waarbij Ocon en Alonso voor hem hun pitstop al hadden gemaakt. Voor Verstappen zat er niets anders op dan door blijven rijden, want het gat naar achteren was na 40 ronden zo klein dat hij door een stop terug zou vallen naar de zeventiende positie. Die stop kwam er in ronde 48, waarbij Max terug viel naar een elfde plaats achter de beide Renault's. De tiende plaats kreeg Verstappen cadeau toen de Renault-motor van Alonso de geest gaf. Uiteindelijk zat Max zich te verbijten achter Sainz die geen enkele vorm van snelheid had en haalde de Spanjaard in bij de chicane. Op een vrije baan klokte Verstappen met afstand de snelste rondetijd. In de slotfase van de race zat de Red Bull-coureur klem achter Hülkenberg en Gasly in het gevecht voor de zevende positie. Tot een nieuwe inhaalpoging kwam het niet, waardoor Verstappen met zijn negende positie twee punten binnensleepte. Teamgenoot Daniel Ricciardo zorgde voor groot feest bij Red Bull door de race van start tot finish te leiden. Hij bleef Sebastian Vettel en Lewis Hamilton voor.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"