© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen pakt punten in Monaco na inhaalrace

27 mei 2018 16:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen wist na een opmars toch WK-punten te scoren tijdens de GP van Monaco. De Nederlander haalde diverse coureurs uit de achterhoede in, maar zag zijn opmars stranden op het smalle circuit in de subtop. Met een negende plaats scoorde Verstappen twee belangrijke punten.

Verstappen blijft uit de problemen in Monaco

Vanaf de twintigste positie begon Max Verstappen aan de Grand Prix van Monaco. Bij de start pakte de Red Bull-coureur twee plaatsen om vervolgens klem te komen achter Ericsson in de Sauber.

In ronde 5 pakte Max de zeventiende positie bij het ingaan van Mirabeau, gevolgd door een inhaalactie op Stroll bij het ingaan op de chicane. Door een stop and go penalty voor Sirotkin en een inhaalactie op Hartley reed de Nederlander na negen ronden alweer op de veertiende positie.

De opmars van de Nederlander ging rustig door na een inhaalactie op Leclerc. Stoffel Vandoorne vormde een grotere uitdaging voor de Nederlander, maar het gat opende zich toen Vandoorne in ronde 20 de pits indook.

Door de stops van Vandoorne en Perez dook Verstappen de top 10 in. Verstappen meldde een probleem bij het terugschakelen van de derde naar de tweede versnelling. De achterwielen blokkeerden soms. 

Waar Verstappen vooraf bang voor was gebeurde ook. Uiteindelijk sloot hij met Alonso aan in een treintje voor de zevende positie, waarbij Ocon en Alonso voor hem hun pitstop al hadden gemaakt.

Voor Verstappen zat er niets anders op dan door blijven rijden, want het gat naar achteren was na 40 ronden zo klein dat hij door een stop terug zou vallen naar de zeventiende positie. Die stop kwam er in ronde 48, waarbij Max terug viel naar een elfde plaats achter de beide Renault's.

De tiende plaats kreeg Verstappen cadeau toen de Renault-motor van Alonso de geest gaf. Uiteindelijk zat Max zich te verbijten achter Sainz die geen enkele vorm van snelheid had en haalde de Spanjaard in bij de chicane. Op een vrije baan klokte Verstappen met afstand de snelste rondetijd.

In de slotfase van de race zat de Red Bull-coureur klem achter Hülkenberg en Gasly in het gevecht voor de zevende positie. Tot een nieuwe inhaalpoging kwam het niet, waardoor Verstappen met zijn negende positie twee punten binnensleepte. 

Teamgenoot Daniel Ricciardo zorgde voor groot feest bij Red Bull door de race van start tot finish te leiden. Hij bleef Sebastian Vettel en Lewis Hamilton voor.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen