Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen pakt tweede plaats na sterke race in Frankrijk

Max Verstappen heeft in Frankrijk een mooie tweede plaats behaald. De Red Bull-coureur profiteerde optimaal van het wegvallen van Vettel en Bottas voor hem. Verstappen reed een uitstekende race en wist in het kielzog van Hamilton te finishen.

Vanaf een vierde startpositie begon Max Verstappen aan de GP van Frankrijk. De openingsronde mondde uit in een grote chaos. Vettel tikte Bottas eraf in de eerste bocht. Enkele bochten later was het ook raak tussen Ocon en Gasly. Max Verstappen ontsnapte aan al chaos en pakte de tweede plaats, met achter hem Sainz. Raikkonen (7e), Vettel (17e) en Bottas (18e) vielen ver terug. In ronde 6 werd de race hervat en liepen Hamilton en Verstappen snel weg van Sainz die een mooie buffer vormde richting Ricciardo. Hamilton voerde het tempo aan kop flink op en liep langzaam weg bij Verstappen. Na negen ronden ging Ricciardo voorbij aan Sainz, maar had op dat moment een achterstand van vijf seconden op Verstappen.

Van spanning vooraan was geen sprake. Hamilton controleerde de race eenvoudig en Verstappen hield het gat naar Ricciardo redelijk constant. Richting de eerste pitstop kwam de Australiër binnen de twee seconden van Verstappen. De Nederlander koos ervoor om in ronde 26 als eerste zijn stop te maken. Daarbij wisselde hij naar de soft compound om de race mee uit te rijden. Door zijn stop viel Verstappen terug naar de vierde plaats, pal voor Sebastian Vettel. In ronde 29 stopte Ricciardo die terugviel tot achter Vettel. Verstappen wist dat hij de tweede plaats terug zou krijgen op het moment dat Raikkonen ook zijn stop maakte. Ricciardo zat enkele ronden klem achter Vettel, maar passeerde de Ferrari-coureur in ronde 35 voor de derde plaats. Het gat naar Verstappen was inmiddels al zeven seconden. Vooraan wisselde ook Hamilton naar de soft band, maar controleerde de race eenvoudig. Verstappen wist de achterstand beperkt te houden, maar achter hem was het gat er richting Raikkonen die Ricciardo verschalkte. De tweede plaats was voor Max Verstappen alweer zijn derde podiumplaats in de laatste vier races.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'