© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen pakt verrassende tweede plaats in eerste training Oostenrijk

07 jul. 2017 11:31 Ruud Dimmers 0 reacties
Een goed begin van het GP weekend in Oostenrijk voor Max Verstappen. In zijn Red Bull reed de Nederlander naar de tweede positie achter Lewis Hamilton.

Hamilton domineert eerste vrije training GP Oostenrijk, Verstappen snel

De eerste vrije training voor de GP van Oostenrijk gaf het vertrouwde beeld. Na een rustige openingsfase begonnen de coureurs allemaal aan hun eerste runs op de Red Bull Ring. Max Verstappen koos ervoor om op de soft band zijn eerste ronden te rijden, daar waar Mercedes op de ultrasoft band hun snelste tijd reed. Ferrari koos op haar beurt voor de supersofts.

Diverse coureurs maakten foutjes op de nog ‘groene’ baan. Sebastian Vettel spinde bij bocht 1 en Max Verstappen ging wijd, door het grind en schampte de muur. Met wat schade aan zijn rechterachterband kon de Red Bull coureur zijn weg vervolgen richting de pits. Derde rijders Celis en Sirotkin moesten in de openingsfase veel tijd toegeven op hun teamgenoten Ocon en Palmer.

In het laatste half uur trapten de coureurs het gaspedaal dieper in. Met regelmaat zagen we coureurs spinnen in de eerste bocht. Vooraan waren het de beide Mercedessen die afstand namen van de rest van het veld. Lewis Hamilton dook als eerste de 1.05 in.

Max Verstappen stond erg lang in de pits na zijn uitstapje en kwam pas in de laatste tien minuten weer in actie. Op de supersofts verbeterde Max direct zijn tijd om de derde positie te pakken vlak achter Valtteri Bottas, waarna het nog sneller ging. Uiteindelijk wist Verstappen zichzelf zelfs als tweede te kwalificeren op minder dan twee tienden achterstand op Hamilton. In een poging om nog sneller te gaan spinde de Nederlander, maar kon zijn weg weer vervolgen.

De beide Mercedes coureurs noteerden hun snelste tijden op de ultra soft banden, terwijl Red Bull en Ferrari kozen voor de supersoft band. Opvallend was de sterkte prestatie van het team van McLaren dat twee auto’s in de top 10 had en een probleemloze eerste training kende.

 Vanmiddag begint de tweede training om 14:00.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen