Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Racen op Monza altijd bijzonder"

Op het supersnelle circuit van Monza staat dit weekend de Grand Prix van Italië op het programma. Niet bij uitstek een circuit waarop we Max Verstappen op het podium verwachten, maar de Red Bull-coureur kijkt toch uit naar de legendarische F1-race.

De Grand Prix van Italië vormt het decor van de thuisrace van Ferrari, die aangemoedigd worden door tienduizenden Tifosi. Max Verstappen wacht een moeilijk weekend, aangezien motorvermogen doorslaggevend is op het super snelle circuit van Monza.

"Monza is bijzonder snel. Dat maakt het ook super leuk om te racen, maar niet ideaal voor onze auto. Het is een 'old school' circuit, een van de weinige nog op de kalender, wat het racen hier bijzonder maakt." "De hoogtepunten van het circuit zijn de laatste chicane, de Ascari, en de laatste bocht, de Parabolica. Om de laatste bocht perfect door te komen is lastig, maar geeft een mooi gevoel."

Buiten het circuit geniet Verstappen ook van het moois dat Italië te bieden heeft. "Ik ben enkele keren naar Milaan geweest, maar voornamelijk voor zaken. Als ik de kans krijg wil ik er graag meer tijd doorbrengen. Ik ben een groot liefhebber van de Italiaanse keuken." Daar waar veel Europese circuits de laatste tijd oranje kleurden zal dat op Monza anders zijn. "De Italiaanse fans zullen in grote getale aanwezig zijn om Ferrari te steunen. Ze zijn zeer gepassioneerd en het is prachtig om te zien. Hopelijk zien we dit jaar ook het nodige oranje tussen het rood."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'