© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Red Bull heeft momenteel de beste auto'

09 nov. 2017 18:57 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen voelt zich helemaal thuis bij Red Bull en heeft veel vertrouwen in de toekomst. Met een ijzersterk chassis weet het F1-team het gebrek aan motorvermogen te compenseren.

Red Bull kan volgens Verstappen verschil in motorvermogen compenseren

Max Verstappen is ervan overtuigd dat de RB13 van Red Bull momenteel de beste Formule 1 auto van het veld is. De Nederlander won twee van de vier laatste Grand Prix en leek in alle vier de races de snelste man op de baan te zijn.

"Ik denk dat we momenteel de beste auto hebben. Dat is ook de reden geweest dat ik heb bijgetekend", laat Max in Brazilië weten.

"Het blijft koffiedik kijken hoe de krachtsverhoudingen in 2018 zijn, maar ik heb vertrouwen in het team. Onze auto is veel verbeterd in de afgelopen maanden. Ik denk niet dat we het beste pakket hebben, maar het chassis vind ik het belangrijkste."

"Ik hoop dat we qua motorvermogen volgend jaar dichter bij de rest zitten. Zelfs met minder pk's zijn we nu in staat om races te winnen."

Max Verstappen gaf aan dat hij verwacht dat Red Bull in staat is om met een goed chassis een tekort aan vermogen van 20 tot 30 PK te compenseren.

Red Bull kwam belabberd uit de winter dit seizoen. Een herhaling daarvan vreest Verstappen niet.

"We hebben geleerd van onze fouten en hopelijk is onze auto volgend seizoen direct competitief. Dat verwacht ik wel omdat de regels nauwelijks veranderen. Het is daardoor niet mogelijk om ineens veel downforce te vinden."

Het F1-team van Red Bull won tot op heden drie van de achttien verreden races. Mercedes won er elf en Ferrari vier. De laatste zege van Ferrari dateert alweer van 30 juli toen Vettel de GP van Hongarije won.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen