Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Red Bull moet in 2018 zorgen voor winnende auto'

Het Formule 1 seizoen van Max Verstappen was er één van uitersten. De eerste seizoenshelft verliep bepaald niet zoals verwacht maar in de tweede seizoenshelft liet Verstappen opnieuw zien dat hij een geduchte tegenstander is.

De verwachtingen voor 2017 waren hoog gespannen maar al vrij snel bleek dat Red Bull niet over de snelheid beschikte om de concurrentiestrijd met Mercedes en Ferrari aan te kunnen. Ondanks het teleurstellende verloop werd er bij de Oostenrijkse renstal hard gewerkt om de achterstand goed te maken. Dat lukte deels met twee ijzersterke overwinningen voor de jonge Nederlander tot gevolg. In gesprek met Channel 4 blikt de inmiddels drievoudig GP-winnaar dan ook terug op zijn seizoen. Een seizoen waar hij in ieder geval erg naar had uitgekeken. "Ik was best wel benieuwd naar de nieuwe regels. Daarnaast was ik ook erg benieuwd hoe zwaar het zou zijn om met de nieuwe auto's te racen. We hadden alleen al vrij snel door dat we niet snel genoeg waren. Iets klopte er dus niet."

Inmiddels kijkt Verstappen toch met een redelijk tevreden gevoel terug op zijn Formule 1 seizoen. Hij hoopt alleen wel dat Red Bull volgend jaar direct vanaf de eerste race er goed bij zit. "Ik denk dat we veel hebben geleerd van onze fouten aan het begin van dit seizoen. Voor volgend jaar moeten we een pakket samenstellen dat goed op elkaar aansluit zodat we wereldkampioen kunnen worden." Bekijk hieronder het volledige interview van Channel 4 met onze landgenoot.

937316082913873920

"Next year we need to find the whole package that can win us championships" Max sets his sights on a great 2018 🦁 pic.twitter.com/UP0jvTT23d — Channel 4 F1® (@C4F1) 3 december 2017

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi