© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Red Bull moet in 2018 zorgen voor winnende auto'

04 dec. 2017 08:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Het Formule 1 seizoen van Max Verstappen was er één van uitersten. De eerste seizoenshelft verliep bepaald niet zoals verwacht maar in de tweede seizoenshelft liet Verstappen opnieuw zien dat hij een geduchte tegenstander is.

Max Verstappen wil strijden voor de wereldtitel in 2018

De verwachtingen voor 2017 waren hoog gespannen maar al vrij snel bleek dat Red Bull niet over de snelheid beschikte om de concurrentiestrijd met Mercedes en Ferrari aan te kunnen.

Ondanks het teleurstellende verloop werd er bij de Oostenrijkse renstal hard gewerkt om de achterstand goed te maken. Dat lukte deels met twee ijzersterke overwinningen voor de jonge Nederlander tot gevolg.

In gesprek met Channel 4 blikt de inmiddels drievoudig GP-winnaar dan ook terug op zijn seizoen. Een seizoen waar hij in ieder geval erg naar had uitgekeken.

"Ik was best wel benieuwd naar de nieuwe regels. Daarnaast was ik ook erg benieuwd hoe zwaar het zou zijn om met de nieuwe auto's te racen. We hadden alleen al vrij snel door dat we niet snel genoeg waren. Iets klopte er dus niet."

Inmiddels kijkt Verstappen toch met een redelijk tevreden gevoel terug op zijn Formule 1 seizoen. Hij hoopt alleen wel dat Red Bull volgend jaar direct vanaf de eerste race er goed bij zit.

"Ik denk dat we veel hebben geleerd van onze fouten aan het begin van dit seizoen. Voor volgend jaar moeten we een pakket samenstellen dat goed op elkaar aansluit zodat we wereldkampioen kunnen worden."

Bekijk hieronder het volledige interview van Channel 4 met onze landgenoot.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen