Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: "Red Bull verbiedt motorrijden op het circuit"

Max Verstappen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat als hij geen Formule 1-coureur was geworden dat hij het graag in de motorsport had geprobeerd. Toch is de kans klein dat we de 21-jarige Red Bull coureur binnenkort in actie zullen zien op een motorfiets.

"Red Bull zei resoluut nee toen ik hen vroeg of ik een keer met een MotoGP-motor mag rijden," aldus Verstappen tijdens een evenement van zijn persoonlijke sponsor Exact.

"Red Bull is namelijk ook actief in de MotoGP en en sponsort bijvoorbeeld Honda en KTM. Ik zou echt wel eens op een circuit zoals bijvoorbeeld de Red Bull Ring in Oostenrijk willen rijden maar het mag niet van het team. Ze vinden het veel te gevaarlijk en ja, dan houdt het gewoon op." In het verleden kwam MotoGP-legende Valentino Rossi al een paar keer in actie voor Ferrari en onlangs kreeg Marc Marquez nog een testrit in een Red Bull aangeboden op het thuiscircuit van Red Bull in Oostenrijk. Voor Verstappen zitten dergelijke uitstapjes er niet in en blijft het beperkt tot het toeren op zijn Harley Davidson die hij zich onlangs aanschafte. "Ik heb inderdaad mijn motorrijbewijs, die heb ik gehaald na twee lesjes. Die waren verplicht want anders had ik direct examen gedaan. Red Bull vindt dat prima want dat is lekker rustig."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie