© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen rijdt met onderdelen van 2018-motor

20 okt. 2017 20:07 Rik Alkema 0 reacties
Renault grijpt de laatste wedstrijden van het Formule 1-seizoen aan om alvast onderdelen uit de nieuwe motor voor volgend seizoen te testen. Onder andere Max Verstappen rijdt de laatste vier wedstrijden met de onderdelen, die de betrouwbaarheid en de snelheid moeten verbeteren.

Max Verstappen met verbeterde motor in laatste wedstrijden

Renault stelt elk team dat met een Renault-motor rijdt dit weekend één upgrade beschikbaar. Red Bull, Renault en Toro Rosso mogen elk één coureur aanwijzen om de verbeterde motor te proberen. Bij Red Bull is die 'eer' aan Max Verstappen.

De motorwissel levert Verstappen wel een fikse gridstraf op, maar brengt hem in de laatste drie wedstrijden als het goed is nog dichterbij een overwinning.

Vooral de verbrandingsmotor is aangepakt door Renault, waardoor de betrouwbaarheid en het vermogen zijn toegenomen.

"Alle upgrades zijn toegepast op de verbrandingsmotor en komen uit de lijn die we in 2018 ook gaan gebruiken", legt Renault-baas Cyril Abiteboul uit aan Motorsport.com.

"We kunnen nu al wat onderdelen uit 2018 introduceren, maar we zullen deze onderdelen nog wel doorontwikkelen", voegt hij daar aan toe.

"Het is een stap in de goede richting qua betrouwbaarheid en snelheid", is Abiteboul positief over de nieuwe Renault-motor.

Volgens Abiteboul bewijst Renault met de upgrade dat het zich goed heeft ontwikkeld en in de toekomst nog beter kan worden. 

"Aan het begin van het jaar kregen we het verwijt dat we niet konden ontwikkelen, maar we hebben laten zien dat we progressie boeken. Met deze upgrade groeit het vertrouwen in de toekomst", besluit hij dan ook positief.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen