Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen rijdt met onderdelen van 2018-motor

Renault grijpt de laatste wedstrijden van het Formule 1-seizoen aan om alvast onderdelen uit de nieuwe motor voor volgend seizoen te testen. Onder andere Max Verstappen rijdt de laatste vier wedstrijden met de onderdelen, die de betrouwbaarheid en de snelheid moeten verbeteren.

Renault stelt elk team dat met een Renault-motor rijdt dit weekend één upgrade beschikbaar. Red Bull, Renault en Toro Rosso mogen elk één coureur aanwijzen om de verbeterde motor te proberen. Bij Red Bull is die 'eer' aan Max Verstappen. De motorwissel levert Verstappen wel een fikse gridstraf op, maar brengt hem in de laatste drie wedstrijden als het goed is nog dichterbij een overwinning. Vooral de verbrandingsmotor is aangepakt door Renault, waardoor de betrouwbaarheid en het vermogen zijn toegenomen. "Alle upgrades zijn toegepast op de verbrandingsmotor en komen uit de lijn die we in 2018 ook gaan gebruiken" , legt Renault-baas Cyril Abiteboul uit aan Motorsport.com.

"We kunnen nu al wat onderdelen uit 2018 introduceren, maar we zullen deze onderdelen nog wel doorontwikkelen" , voegt hij daar aan toe. "Het is een stap in de goede richting qua betrouwbaarheid en snelheid" , is Abiteboul positief over de nieuwe Renault-motor. Volgens Abiteboul bewijst Renault met de upgrade dat het zich goed heeft ontwikkeld en in de toekomst nog beter kan worden. "Aan het begin van het jaar kregen we het verwijt dat we niet konden ontwikkelen, maar we hebben laten zien dat we progressie boeken. Met deze upgrade groeit het vertrouwen in de toekomst" , besluit hij dan ook positief.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"