Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen scoort podium, Hamilton domineert GP Frankrijk

Lewis Hamilton heeft zonder enige dreiging van achteren de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. Max Verstappen werd na een enerverende start van de race tweede, vóór Kimi Raikkonen.

Strakblauw is de lucht boven Paul Ricard niet, maar van de gehoopte regen is geen sprake als de startlichten doven. Ook zonder regen kent de race echter een spectaculaire start. Valtteri Bottas wordt achterstevoren getikt door Sebastian Vettel, waardoor beide rijders met schade naar de pits moeten. Max Verstappen ontwijkt de schermutselingen door de eerste chicane af te snijden en zo P2 voor zichzelf op te eisen. Enkele bochten verder zet thuisheld Pierre Gasly zijn Toro Rosso tegen de Force India van landgenoot Esteban Ocon. Zo telt de Franse Grand Prix al direct twee Franse uitvallers. De baan ligt bezaaid met carbon fiber-fragmenten en dus wordt de safety car de baan op geroepen. Bij de herstart spint Fernando Alonso in duel met Sebastian Vettel en dus is hij de volgende wereldkampioen die van achteren moet komen. Zijn landgenoot Carlos Sainz is aardig opgeklommen door de puinhopen in de eerste ronde en houdt de boel achter Verstappen op P3 aardig op. Daniel Ricciardo maakt echter dankbaar gebruik van zijn DRS-systeem om hem in ronde negen te passeren.

Vettel krijgt een tijdstraf van vijf seconden voor zijn aandeel in de startcrash, maar snijdt als een warm mes door de boter op weg terug naar voren. Daniel Ricciardo rijdt ondertussen het gat naar Verstappen langzaam maar zeker dicht. De Nederlander gaat als eerste van de kop naar binnen en komt vlak voor Vettel terug de baan op. Als iedereen zijn stop heeft gemaakt, ligt Verstappen ‘gewoon’ weer tweede. Het is het hoogst haalbare, want niemand kan tippen aan Lewis Hamilton. Ricciardo valt terug tot achter Vettel, maar op verser rubber maakt de Australiër korte metten met de Duitser. Vettel heeft het sowieso lastig op de softs die hij na de eerste ronde onder de auto liet leggen. Met nog twaalf rondjes te gaan wisselt hij naar de ultrasofts. Er resteren hem te weinig ronden om zijn vijfde plaats daarmee te verbeteren. Kimi Raikkonen kon vanwege een extreem late stop wisselen naar de supersofts, waarop hij met rasse schreden het gat naar achtereenvolgens Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo dicht rijdt. Met DRS heeft hij aan twee pogingen genoeg om de Red Bull-coureur van het podium te stoten. Lance Stroll is in de slotfase van de race de laatste uitvaller van de Grand Prix als op hoge snelheid zijn linkervoorband uit elkaar klapt. Het zorgt nog even voor een virtual safety die tot aan het vallen van de vlag duurt. Zo wint Lewis Hamilton eenvoudig de Grand Prix van Frankrijk, vóór Max Verstappen en Kimi Raikkonen. Kevin Magnussen is op plaats zes best of the rest, terwijl met P10 Charles Leclerc wéér punten scoort.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi