© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen: "Simulator doorslaggevend voor juiste afstelling van de auto"

12 okt. 2018 18:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Waar coureurs als Lewis Hamilton er openlijk voor uit komen dat ze een hekel hebben aan simulatorwerkzaamheden, stapt Verstappen voorafgaande aan een nieuw Grand Prix weekend altijd een dagje in de simulator. Volgens de 21-jarige Red Bull coureur is de simulator essentieel om de juiste afstelling te krijgen.

"Elk circuit is anders wat betreft bijvoorbeeld de bochten of het asfalt of de hobbels op een circuit. Dankzij de simulator kun je dan al bepalen hoe de afstelling moet worden," aldus de Nederlander tijdens een sponsorevenement in Utrecht.

"Monza is bijvoorbeeld voor ons een erg lastig circuit met al die rechte stukken. Daar heb je een andere afstelling nodig dan voor Monaco bijvoorbeeld. Op dat circuit werkt onze auto altijd erg goed."

Op de vraag wie uiteindelijk zorgt voor de juiste afstelling van de RB14 antwoordt Verstappen heel stellig: "Ik bepaal zelf hoe de afstelling van mijn auto moet worden."

Verstappen is deze week dan ook weer in Milton Keynes te vinden waar hij zich in de simulator gaat voorbereiden op de races in Amerika en Mexico.

"De afstelling voor de auto wordt denk ik wel voor zo'n 95% bepaald door de simulator."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen