Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Simulator doorslaggevend voor juiste afstelling van de auto"

Waar coureurs als Lewis Hamilton er openlijk voor uit komen dat ze een hekel hebben aan simulatorwerkzaamheden, stapt Verstappen voorafgaande aan een nieuw Grand Prix weekend altijd een dagje in de simulator. Volgens de 21-jarige Red Bull coureur is de simulator essentieel om de juiste afstelling te krijgen.

"Elk circuit is anders wat betreft bijvoorbeeld de bochten of het asfalt of de hobbels op een circuit. Dankzij de simulator kun je dan al bepalen hoe de afstelling moet worden," aldus de Nederlander tijdens een sponsorevenement in Utrecht.

"Monza is bijvoorbeeld voor ons een erg lastig circuit met al die rechte stukken. Daar heb je een andere afstelling nodig dan voor Monaco bijvoorbeeld. Op dat circuit werkt onze auto altijd erg goed." Op de vraag wie uiteindelijk zorgt voor de juiste afstelling van de RB14 antwoordt Verstappen heel stellig: "Ik bepaal zelf hoe de afstelling van mijn auto moet worden." Verstappen is deze week dan ook weer in Milton Keynes te vinden waar hij zich in de simulator gaat voorbereiden op de races in Amerika en Mexico. "De afstelling voor de auto wordt denk ik wel voor zo'n 95% bepaald door de simulator."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"