Max Verstappen: 'Skiën is gevaarlijker dan de Formule 1'

29 jan. 2018 09:51 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen was ook dit jaar weer te gast bij de Hahnenkamm-Rennen in het Oostenrijkste Kitzbühel. Hij bezocht daar niet alleen de race maar werd ook door het Oostenrijkse ORF aan de tand gevoeld over onder meer het verschil tussen skiën en Formule 1.

Max Verstappen is totaal niet angstig tijdens een race

Max Verstappen vertegenwoordigde de Red Bull familie met onder meer Pierre Gasly en Marc Marquez bij de prestigieuze skiewedstrijd in Kitzbühel.

Het Oostenrijkse ORF zag haar kans schoon om een gesprek met Verstappen aan te knopen en vroeg hem onder meer wat hij de afgelopen periode had gedaan.

"In december heb ik nog veel gewerkt, daarna heb ik twee weken vakantie gehad. Ik ben hier in Kitzbühel geweest en heb in Monaco Oud en Nieuw gevierd."

De Hahnenkamm-Rennen staat bekend als een uitdagende race waar veel crashes gebeuren. Op de vraag of de GP van Monaco vergelijkbaar is met deze bijzondere race antwoordt Verstappen.

"Ja, misschien tijdens de kwalificatie. Dan ga je echt een rondje vol op de limiet. Misschien zelfs wel meer dan 100%. Dat is wel te vergelijken met deze skiwedstrijd."

Ook wil de interviewer nog weten of Verstappen angst kent in een Formule 1 auto net zoals de jonge skiërs die de bergen af suizen.

"Nee, totaal niet. In de Formule 1 is het ook anders dan bij een skiwedstrijd. In de Formule 1 crasht eerst de auto, bij het skiën ben je direct zelf aan de beurt, dat is wel wat anders natuurlijk."

Hieronder de volledige video van het gesprek van ORF met Max Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen