Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen snelste in derde training Mexico

Max Verstappen was uitstekend op dreef tijdens de laatste vrije training. De Nederlander was de hele training voorin te vinden en bleef Hamilton en Vettel nipt voor.

De derde vrije training begon rustig, mede dankzij Pierre Gasly die stilviel met motorproblemen en voor een lange gele vlag situatie zorgde. Pas na twintig minuten zagen we de eerste echt snelle tijden op de klokken komen. Lewis Hamilton noteerde daarbij de snelste tijd, maar gebruikte de ultrasoft banden. Max Verstappen was slechts een tiende langzamer op de supersoft band. Bottas dook liefst vier tienden onder de snelste tijd van Hamilton. Max Verstappen liet ondertussen weten dat zijn banden te koud bleven, waardoor de grip niet optimaal was.

In het tweede deel van de training gingen alle coureurs op zoek naar hun ultieme ronde ter voorbereiding op de kwalificatie. Max Verstappen dook op de ultrasoft banden naar de snelste tijd voor Vettel en Ricciardo. Lewis Hamilton verbeterde zichzelf ondertussen en kwam tot op één tiende van Verstappen, maar Mercedes kon in tegenstelling tot de verwachtingen niet domineren. In de slotfase van de training veranderde de stand niet meer, waardoor Max Verstappen de training als snelste afsloot.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"