© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen snelste in eerste vrije training GP Canada

08 jun. 2018 17:31 Jan van der Burgt 1 reacties
Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada de snelste tijd genoteerd. Op de hypersofts bleef de Nederlander Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo voor.

Red Bull staat er goed bij in Canada

Bij het op groen springen van het licht aan het eind van de pitstraat is het Max Verstappen die zijn RB14 als eerste de baan op stuurt voor een dubbele installatieronde. Anderen volgen zijn voorbeeld, waarna iedereen opvallend lang binnen blijft staan. 

Sergey Sirotkin doorbreekt de stilte met een eerste tijd, waarna Daniel Ricciardo het initiatief enkele minuten later overneemt. Fernando Alonso duikt daar samen met teamgenoot Stoffel Vandoorne en Valtteri Bottas onderdoor, voordat de sessie wordt stilgelegd vanwege het stilvallen van Nico Hülkenberg. Versnellingsbakproblemen maken een vroeg eind aan zijn training.

De bergingswerkzaamheden duren absurd lang, aangezien niemand echt lijkt te weten wat ze met de auto aanmoeten. Na dik tien minuten wordt de sessie hervat, maar Verstappen heeft geen haast snel een tijd te zetten. Christian Horner zou echter verklaren dat Verstappen met een lekke band kampte. Met nog iets meer dan een halfuur te gaan noteert hij alsnog zijn eerste en voorlopig zevende tijd.

Max Verstappen rijdt op de hypersofts rustig door en blijft zijn tijden verbeteren totdat hij uiteindelijk bovenaan staat. Hij zoekt de pits op om direct weer naar buiten te gaan op datzelfde setje banden. Hij verbetert zijn tijd en verstevigt daarmee zijn koppositie. Niet veel later rapporteert hij schade aan zijn RB14. Er wappert inderdaad wat los aan de wielophanging en Verstappen zoekt de pits weer op.

De schade van Verstappen lijkt mee te vallen en al snel zien we de Nederlander weer op het asfalt. Hij rekt de levensduur van de hypersofts met een derde run op datzelfde setje nog wat extra op.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton komt met zijn oude Mercedes-motor nog het dichtst in de buurt van Verstappen. Hij noteert zijn snelste tijd echter op de ultrasofts. Verstappen's teamgenoot Daniel Ricciardo maakt de top drie compleet.

De Wall of Champions eiste een eerste slachtoffer in de persoon van Lance Stroll. De Williams-coureur toucheerde met zijn rechterachterwiel de muur met een lekke band en een gekneusd ego tot gevolg. Ook teamgenoot Sergey Sirotkin zet zijn Williams in de slotminuten nog een keer achterstevoren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen