© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen snelste man tijdens long runs

11 mei 2018 17:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Als de tweede vrije training een goede afspiegeling is voor de onderlinge verhoudingen op de baan dan heeft Red Bull Racing een flinke stap richting Mercedes gezet. Hamilton was weliswaar de snelste maar vooral Max Verstappen maakte indruk met zijn snelle longrun.

Red Bull boekt enorme progressie in Barcelona

"Red Bull ziet er behoorlijk sterk uit hier. Ze rijden continu 1.22 half en dat op de supersofts. Ze kunnen voor de race voor een éénstopper gaan," aldus voormalig Formule 1 coureur en tegenwoordig F1-analist Paul di Resta tegenover Sky Sports F1.

Di Resta waarschuwt het team van Mercedes dan ook alvast voor Max Verstappen.

"Mercedes zal behoorlijk moeten pushen om meer uit de supersofts te halen qua performance. Ze hebben echt een goede uitgangspositie op de baan nodig en moeten ervoor zorgen dat ze tijd genoeg hebben om Red Bull voor te blijven bij een pitstop. We weten allemaal hoe lastig het is om Max Verstappen te passeren in de race."

Volgens analyse van Sky Sports was Verstappen op de softs maar liefst vier tienden sneller dan Hamilton en dat terwijl teambaas Horner aangaf dat de updates goed zouden zijn voor twee tienden.

Ook Martin Brundle was onder de indruk van de beide Bulls op de vrijdag en verwacht dan ook dat de race de nodige spanning gaat opleveren.

"Red Bull komt goed voor de dag hier, vooral in de langzamere bochten boeken ze winst. Ook in de laatste sector presteren ze goed. Ik verwacht dat ze dit weekend nog wel het nodige gaan aanpassen aan de auto. De grote vraag is vooral wat Mercedes en Ferrari in de kwalificatie gaan doen maar ik verwacht hoe dan ook een spannende race."


Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen