© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Sommige coureurs weten niet eens wat een uitlaat is'

16 nov. 2017 07:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Techniek wordt in de Formule 1 steeds belangrijker. Max Verstappen is technisch goed onderlegd, maar merkte dat niet alle collega coureurs dit zijn.

Verstappen vindt technische kennis belangrijk voor Formule 1 coureurs

Max Verstappen was te gast tijdens het evenement Exact live, van zijn sponsor. Vanzelfsprekend kwam techniek en het belang daarvan voor Formule 1 coureurs naar voren. In de technologisch meest vooruitstrevende sport is techniek de sleutel tot succes.

Gevraagd werd aan Verstappen of het belangrijk is om een technische achtergrond te hebben als coureurs. "Ja, je moet de basis begrijpen en weten waarover je praat. Uiteindelijk ben jij degene die een engineer moet vertellen wat er moet veranderen," laat Max op zijn website weten.

"Er is veel data beschikbaar, maar zonder de juiste input van de coureur kom je nergens. Je moet begrijpen wat een auto doet. Ik was verbaasd dat in 2014, toen ik meedeed aan de Florida Winter Series, sommige coureurs niet eens wisten wat een uitlaat was."

Doordat de Formule 1 teams nauwelijks testdagen meer hebben tijdens het seizoen zijn simulatoren veel belangrijker geworden. Max Verstappen brengt veel tijd door in de simulator van het team van Red Bull.

"Deze komt erg dicht bij de realiteit. Een goed voorbeeld daarvan is dat we tijdens een van de afgelopen GP's de set-up tijdens de kwalificatie gebruikte die we ook in onze simulator hadden gebruikt."

"Het enige nadeel is dat je de G-krachten niet kan simuleren. Verder zit het erg dicht tegen de werkelijkheid aan. We investeren veel tijd en geld om het zo realistisch mogelijk te maken. Tijdens een GP-weekend is de tijd beperkt en dan is het belangrijk om met de juiste set-up aan het weekend te beginnen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen