Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Sommige coureurs weten niet eens wat een uitlaat is'

Techniek wordt in de Formule 1 steeds belangrijker. Max Verstappen is technisch goed onderlegd, maar merkte dat niet alle collega coureurs dit zijn.

Max Verstappen was te gast tijdens het evenement Exact live, van zijn sponsor. Vanzelfsprekend kwam techniek en het belang daarvan voor Formule 1 coureurs naar voren. In de technologisch meest vooruitstrevende sport is techniek de sleutel tot succes. Gevraagd werd aan Verstappen of het belangrijk is om een technische achtergrond te hebben als coureurs. " Ja, je moet de basis begrijpen en weten waarover je praat. Uiteindelijk ben jij degene die een engineer moet vertellen wat er moet veranderen," laat Max op zijn website weten. " Er is veel data beschikbaar, maar zonder de juiste input van de coureur kom je nergens. Je moet begrijpen wat een auto doet. Ik was verbaasd dat in 2014, toen ik meedeed aan de Florida Winter Series, sommige coureurs niet eens wisten wat een uitlaat was."

Doordat de Formule 1 teams nauwelijks testdagen meer hebben tijdens het seizoen zijn simulatoren veel belangrijker geworden. Max Verstappen brengt veel tijd door in de simulator van het team van Red Bull. " Deze komt erg dicht bij de realiteit. Een goed voorbeeld daarvan is dat we tijdens een van de afgelopen GP's de set-up tijdens de kwalificatie gebruikte die we ook in onze simulator hadden gebruikt." " Het enige nadeel is dat je de G-krachten niet kan simuleren. Verder zit het erg dicht tegen de werkelijkheid aan. We investeren veel tijd en geld om het zo realistisch mogelijk te maken. Tijdens een GP-weekend is de tijd beperkt en dan is het belangrijk om met de juiste set-up aan het weekend te beginnen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen