© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen: 'Sommige 'experts' hebben de ballen verstand van Formule 1'

19 dec. 2017 11:22 Ruud Dimmers 1 reacties
Het Formule 1 seizoen van Max Verstappen was er een met ups en downs. In de eerste helft van het seizoen ging het te vaak mis door pech en technische problemen. In Nederland waren er zelfs mensen die zich afvroegen of de Nederlander niet zelf de veroorzaker was van zijn uitvalbeurten. Verstappen stoort zichzelf aan de 'experts' die hun mening overal geven, maar niets van de sport begrijpen.

Max Verstappen heeft moeite met zogenaamde experts

Met zeven uitvalbeurten in veertien races was het een dramatisch begin van het seizoen. Ging er een Red Bull kapot, dan was het die van Max. Was er in de eerste ronde een startcrash, dan was Max het haasje. In gesprek met André Venema van Formule 1 magazine blikt de Red Bull-coureur nog eenmaal terug op zijn seizoen.

Ondanks twee zeges aan het einde van het jaar bracht het seizoen niet wat er vooraf van verwacht was. De zeges kwamen voor Verstappen nog wel als een verrassing.

"Ik heb twee races gewonnen en dat is positief. Dat had ik niet meer verwacht. Ik wil niet zeggen dat mijn seizoen daardoor glans heeft gekregen. We waren aan het begin van het jaar niet waar we wilden zijn en zijn veel punten misgelopen. Ik denk echter niet dat we anders wel voor de titel konden vechten."

Het werd een jaar van karaktervorming. Een jaar waarin Max Verstappen veel moest incasseren, maar ondanks alle pech altijd optimistisch bleef. "Het maakt je sterker als persoon", aldus Max.

De populariteit van Max Verstappen trekt veel nieuwe fans en media aan. Iedere maand is er wel weer een nieuwe blog of fanpagina. Iedereen heeft tegenwoordig een mening over de Formule 1 en over Nederlands trots. Iets dat wel eens storend kan zijn erkent de Red Bull-coureur.

"Ik had extreem veel pech. Aan de ene kant van de pits valt alles uit, aan de andere kant niet. De laatste races was dit trouwens wel anders, maar wel minder extreem. Je kan er als rijder niets aan doen, zoals in Nederland werd geschreven. Wie zoiets beweert heeft er geen verstand van."

"Het is tegenwoordig zo makkelijk om op social media je mening te geven, of gewoon in de krant. Dat gebeurt door mensen, columnisten of wie dan ook die denken er verstand van te hebben. Ze weten niet eens hoe je een auto de garage uit moet rijden. Iedereen moet er een mening over hebben, maar het zijn zogenaamde experts. Ze snappen er de ballen van."

Wie is jouw coureur van het jaar 2017? Stem in de poll hieronder.

Wie is de coureur van het jaar 2017?

  • Lewis Hamilton
  • Sebastian Vettel
  • Max Verstappen
  • Esteban Ocon
  • Daniel Ricciardo

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen