Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen: 'Spa-Francorchamps is mijn favoriete circuit'

Red Bull coureur Max Verstappen telt de dagen tot de Grand Prix van België af. De Nederlander wordt gesteund door tienduizenden racefans die voor hem afreizen naar de Belgische Ardennen.

Vorig seizoen verliep de thuisrace dramatisch voor Verstappen. Al in de eerste bocht kwam hij in aanraking met de beide Ferrari's, waarbij de Nederlander zijn voorvleugel verloor en schade opliep aan de vloer. Een verloren race die Max slechts een elfde plaats opleverde. Dit jaar moet het een stuk beter gaan. " Ik kan niet wachten tot we naar Spa afreizen. Ik hou van het circuit en het is genieten om zoveel fans in oranje te zien." " Spa is mijn favoriete circuit. Je moet er echt alles goed doen om een goede ronde te rijden, wat erg uitdagend is. De bochten hebben een goede flow met veel snelle bochten. Het mooiste moment tijdens een rondje is natuurlijk Eau Rouge waar je heuvel op gaat. Hoewel het tegenwoordig vrij makkelijk is om vol gas door die bocht te gaan, is het een mooi gevoel als de bodemplaat het asfalt raakt en de auto bovenop de heuvel erg licht wordt."

Bovenop Eau Rouge halen de coureurs een snelheid van ongeveer 300 kilometer per uur, waarmee het een van de snelste bochten op de Formule 1 kalender is. " Dit jaar gaan we nog wat sneller door de nieuwe auto. Het wordt uitdagender en nog leuker." Net als alle Max Verstappen fan hopen wij op een beter resultaat dit jaar!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi