Max Verstappen spreekt van leerzame taakstraf

12 jan. 20:40 Ruud Dimmers 5 reacties
Vandaag vervulde Max Verstappen zijn taakstraf, opgelegd na het incident met Esteban Ocon in Brazilië. De Red Bull-coureur was aanwezig tijdens de Formule E-race in Marokko en bezocht daar de stewards. Verstappen spreekt van een goede ervaring.

Verstappen was tijdens het Formule E-evenement aanwezig bij de stewards. Het was de straf die de FIA hem oplegde. De Nederlander vond het een leerzame dag, zo laat hij weten. "Het is interessant om het vanaf de andere kant te bekijken. Normaal ben je niet in de gelegenheid om de hele dag met de stewards door te brengen."

"Iedereen heeft zijn eigen taak tijdens een autosport weekend. Het is goed om een beeld te krijgen bij wat er bij komt kijken om deze belangrijke beslissingen te nemen. Soms is een beslissing niet fijn voor een coureur, maar je moet deze accepteren en de regels volgen."

"Ik denk dat het goed is om verschillende dingen in het racen te ervaren, in plaats van alleen in de auto te zitten. Om hier aanwezig te zijn en deze taak te vervullen was een positief iets voor me."

De Nederlander, geen fan van elektrisch racen, vindt de Formule E inmiddels toch een aantrekkelijke serie. "Ik volgde het wel wat op TV, maar was nog nooit in de paddock geweest en heb genoten van vandaag. Vooropgesteld, het was een erg spectaculaire race. Het kampioenschap is echt groeiende en veel autofabrikanten zijn betrokken. Ik denk dat het een 'coole' klasse is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen