Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen spreekt van leerzame taakstraf

Vandaag vervulde Max Verstappen zijn taakstraf, opgelegd na het incident met Esteban Ocon in Brazilië. De Red Bull-coureur was aanwezig tijdens de Formule E-race in Marokko en bezocht daar de stewards. Verstappen spreekt van een goede ervaring.

Verstappen was tijdens het Formule E-evenement aanwezig bij de stewards. Het was de straf die de FIA hem oplegde. De Nederlander vond het een leerzame dag, zo laat hij weten. "Het is interessant om het vanaf de andere kant te bekijken. Normaal ben je niet in de gelegenheid om de hele dag met de stewards door te brengen."

"Iedereen heeft zijn eigen taak tijdens een autosport weekend. Het is goed om een beeld te krijgen bij wat er bij komt kijken om deze belangrijke beslissingen te nemen. Soms is een beslissing niet fijn voor een coureur, maar je moet deze accepteren en de regels volgen." "Ik denk dat het goed is om verschillende dingen in het racen te ervaren, in plaats van alleen in de auto te zitten. Om hier aanwezig te zijn en deze taak te vervullen was een positief iets voor me." De Nederlander, geen fan van elektrisch racen, vindt de Formule E inmiddels toch een aantrekkelijke serie. "Ik volgde het wel wat op TV, maar was nog nooit in de paddock geweest en heb genoten van vandaag. Vooropgesteld, het was een erg spectaculaire race. Het kampioenschap is echt groeiende en veel autofabrikanten zijn betrokken. Ik denk dat het een 'coole' klasse is."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'