© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen spreekt van verloren seizoen

16 jul. 2017 07:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Met hoge verwachtingen kwam Red Bull uit de winterperiode. De RB13 moest een winnende auto worden en meestrijden voor de wereldtitel was het doel. In Australië bleek al dat het team achter de feiten aanloopt en halverwege het seizoen is het gat nog altijd niet gedicht. Max Verstappen steekt zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken.

Max Verstappen geniet niet van vechten voor vijfde en zesde plaatsen

Met vijf uitvalbeurten in de laatste zeven races zit het de Nederlander ook niet mee. Slechts 45 WK-punten staan er na negen races achter de naam van Verstappen. Daar waar hij vorig jaar de podiumplaatsen aaneen reeg, staat de teller pas op één podiumplaats. Na een teleurstellende kwalificatie in Engeland, Verstappen werd vijfde op 1,5 seconde, ziet Max het gat ook niet snel meer gedicht worden.

"Er valt weinig meer te halen dit seizoen. Je doet altijd je best, maar de titel is al lang uit beeld verdwenen." 

"Voor aanvang van het seizoen wilden we meedoen voor de eerste plaats. Als je dan vecht voor een vierde plaats, dan haal ik daar weinig voldoening uit. Of het een uitzichtloos seizoen is? Nee, je wil altijd maximaal presteren."

"Het is gewoon veel minder leuk als je weinig punten hebt en zo vaak bent uitgevallen. De auto zelf is leuk om in te rijden, maar alle pech en het geringe aantal punten maakt het minder leuk."

Red Bull is niet alleen te langzaam, het team is ook veel onbetrouwbaarder dan de concurrentie. Mercedes en Ferrari kennen weinig technische problemen, terwijl Red Bull zelden met twee auto's aan de finish staat. In Engeland viel Ricciardo stil tijdens de kwalificatie met een technisch probleem. Het is typerend voor het seizoen van de renstal.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen