Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Max Verstappen staat stil bij enorme invloed vader Jos: "Dat begrijp ik nog steeds niet"

Zonder Jos Verstappen had Max Verstappen waarschijnlijk nooit zo ver kunnen komen. De Nederlander stond na de GP van Canada, op Vaderdag, uitgebreid stil bij de invloed van vader Jos.

Wat een prachtig vaderdagcadeau had Max Verstappen in petto voor Jos. Hij wist afgelopen zondag namelijk op gelijke hoogte te komen met Ayrton Senna door de Canadese Grand Prix te winnen. Zelfs in hun stoutste dromen hadden vader en zoon Verstappen jaren geleden niet aan dit scenario gedacht.

Gevraagd naar de invloed van zijn vader, ter ere van Vaderdag, eert Verstappen zijn steun en toeverlaat Jos. "Ik weet niet eens waar ik moet beginnen! We hebben samen zoveel meegemaakt. Na zijn eigen carrière heeft hij al zijn tijd in mijn carrière geïnvesteerd. Het is lastig om uit te leggen hoeveel hij voor mij heeft gedaan, want ik begrijp dat zelf waarschijnlijk nog steeds niet, hoeveel hij voor mij heeft gedaan."

"Hij bereidde alles voor, de karts, de motoren, en reed vervolgens helemaal naar Italië met mij, tussen de schooldagen in, en weer terug naar Nederland. Zoveel verhalen die we samen hebben. Soms praten we er nog steeds over na als we samen zijn. Het is crazy. Ik realiseer het me waarschijnlijk pas als ik zelf kinderen krijg hoeveel hij voor me heeft gedaan. Dan pas snap je dit soort relaties. Maar ja, zonder hem had ik hier nooit gezeten."

Waarom zo serieus?

Soms had Verstappen wel eens zijn bedenkingen bij de aanpak van zijn vader, maar vandaag de dag snapt Max het helemaal. "Hij heeft me zoveel geleerd en heeft me al vanaf jongs af aan klaargestoomd. Soms dacht ik 'waarom moet het zo serieus zijn', en dan wil je misschien liever wat meer spelen en plezier hebben. Maar hij werkte richting een doel."

"Dat doel was dat ik beter dan hem zou worden en de Formule 1 moest gaan bereiken. Dat is gelukt en vandaag de dag bellen we nog elke dag. Voor de race in Canada vertelde ik nog wat mijn strategie zou zijn. Hij wil dat graag weten, ook al is hij er niet bij."

Door de jaren heen is de relatie wel iets veranderd, aangezien Jos hem nu niet meer zo intensief hoeft te begeleiden, maar dat wil niet zeggen dat de band nu minder hecht is. "Na het karten is het iets minder persoonlijk geworden, dus soms mis je die dagen wel, die dagen dat je samen in een busje rondreisde. Om die momenten te delen is heel speciaal, maar deze Vaderdag hoefde ik geen cadeau voor hem te kopen. Ik heb de race gewonnen, dus ik denk dat hij tevreden is", aldus Verstappen.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten