Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen stelt fans gerust: 'Alles komt goed'

Het zijn niet de leukste weken voor Max Verstappen in de Formule 1. Overal waar de Nederlander zijn gezicht laat zien gaat het maar over een ding: zijn rijstijl.

De vragen zijn keer op keer hetzelfde: Ga je anders racen? Hoe ga je ervoor zorgen dat je heelhuids aan de finish komt? Ga je minder agressief het gevecht aan? Veel wil Verstappen niet aan zijn rijstijl wijzigen. Dat wil het team van Red Bull ook niet, maar zijn werkgever wil wel dat er punten worden gescoord. Dat betekent dat de Nederlander soms net iets tactvoller moet racen. Met de opmerking van teambaas Horner dat Max te gretig is dit seizoen, is hij het zelf niet eens. "Nee, dat is niet waar. Ik ben niet te eager."

In de F1-carrière van Verstappen wisselen hoogte- en dieptepunten elkaar snel af. Fases waarin alles tegenzit worden afgewisseld met klinkende resultaten en spraakmakende races. De seizoensstart van 2018 verloopt allerminst vlekkeloos, maar stress krijgt Max er niet van. "Ik heb dit al eerder meegemaakt in de karting en de Formule 3. Ik maak me geen zorgen. Dat doe ik pas als de Red Bull te langzaam is en dat is niet het geval", laat de Nederlander aan de NOS weten. "De resultaten tijdens de races zijn niet geweldig, maar de snelheid is er. Het is erg fijn om te weten dat je een goede auto hebt. Uiteindelijk gaat het vanzelf weer lopen als het een keer meezit. We hebben alleen een vlekkeloos weekend nodig."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"