Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen stelt teleur met zevende tijd tijdens natte kwalificatie Hongarije

De kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije is een waar spektakelstuk geworden. Met dank aan een regenbui was er volop actie op de baan. Lewis Hamilton pakte in de slotseconden de poleposition, Verstappen stelde teleur met de zevende positie.

Onder lastige omstandigheden ging de kwalificatie voor de GP van Hongarije van start. Een regenbui voor aanvang van de kwalificatie zorgde voor een vochtig begin van de kwalificatie. Alle coureurs gingen de baan op met een setje van de intermediates, maar na enkele ronden was de baan droog genoeg voor droogweerbanden. Op de opdrogende baan was het stuivertje wisselen, waarbij Ricciardo met de hakken over de sloot naar Q2 doorging. Ronduit teleurstellend was het optreden van de beide Force India's die niet verder kwamen de achttiende en negentiende positie. Afvallers Q1: Vandoorne, Leclerc, Ocon, Perez en Sirotkin.

Bij het begin van Q2 begon het aanzienlijk harder te regenen, waardoor alle coureurs naar binnen moesten voor intermediates. Vettel was de slimste van het stel en was al direct de baan op gegaan met intermediates. Van de toppers was Daniel Ricciardo het haasje met slechts een dertiende tijd. Lance Stroll crashte in zijn eerste snelle ronde en kon met schade de pits bereiken. Afvallers: Alonso, Ricciardo, Hülkenberg, Ericsson en Stroll. De top 10 kwalificatie, Q3, werd een feest voor de autoliefhebber. Alle coureurs doken direct op fullwets de baan op en het was zoeken naar grip. Het was stuivertje wisselen en met nog 5 minuten te gaan bezette Raikkonen de eerste positie. Lewis Hamilton pakte in de slotseconden de poleposition voor teamgenoot Bottas en de beide Ferrari's. Max Verstappen kwam niet verder dan een teleurstellende zevende positie.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'