Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen stevent af op persoonlijk puntenrecord in 2018

Met nog vier races te gaan lijkt Max Verstappen hard op weg naar een nieuw persoonlijk puntenrecord. Dat record stamt uit 2016, toen hij in zijn eerste jaar met Red Bull Racing met 204 punten beslag legde op de vijfde plaats in het WK.

Op dit moment heeft Max Verstappen 173 punten achter zijn naam staan. Om zijn record uit 2016 te verbreken heeft hij dus nog 32 punten nodig. In theorie heeft Verstappen genoeg aan vier zesde plaatsen in de laatste vier races van 2018. Met één overwinning en minimaal een zesde plaats is hij er echter ook al. Gezien de huidige vorm van de Red Bull-coureur (in de laatste vier races verzamelde Verstappen 53 punten) moet dat record redelijk makkelijk verbroken kunnen worden. Niks is echter zo onvoorspelbaar als de Formule 1 en dus moet hij het nog wel 'even' doen.

Mocht hij daadwerkelijk goed blijven presteren, dan is de vierde plaats van Kimi Raikkonen in het WK nog niet buiten bereik. Ook dat zou een nieuw record betekenen voor Max Verstappen, al zal hem dat weinig interesseren. De man op de vierde plaats is achter de wereldkampioen immers de derde 'verliezer'. Het puntentotaal van vorig jaar heeft Max Verstappen met zijn derde plaats in de Grand Prix van Japan in ieder geval al verbeterd. Met de onbetrouwbare RB13 bleef hij in 2017 steken op 168 punten, goed voor de zesde plaats in het WK.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"